Çayeli Kent Konseyi kuruldu

TAKİP ET

Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen'in çağrısı ile Çayeli Öğretmenevi Kültür Merkezinde gerçekleşen ilk toplantıya Kaymakamlık Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Eğitim Fakültesi Temsilcileri, STK ve Siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen şunları söyledi; “Seçim sürecinde katılımcı belediyeciliğe önem vereceğimizi ve her bireyin görüşünü alacağımızı belirtmiştik. Kurulacak olan kent konseyinin ilçenin önünü açacak projelere büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Kent konseyinden çıkacak olan görüşleri belediye olarak uygulamaya hazırız. Ben bu kurulacak olan konseyin İlçemize hayırlı olmasını ve seçilecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum"

Kaymakamlık adına konuşan İlçe Yazı İşleri Müdürü İsmail Hakkı Sağkol’da Kaymakam Turgay Ünsal beyin kent konseyine çok önem verdiğini, yapılacak olan her türlü faaliyete destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Toplantıya misafir olarak katılan Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu’da kent konseylerinin illerin gelişmesinde büyük katkılar sağladığını Rize Kent konseyi bünyesinde kurulan çalışma grubunun Rize’de yapılacağı açıklanan hava alanı için kamuoyu oluşturduğunuaynı şekilde Çayeli kent konseyininde yapacağı çalışmalarla ilçe için güzel projelere imza atacağına inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Çayeli Kent Konseyi Başkanlığına; Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş, Yürütme kurulu üyeliklerine;Çayeli Ticaret Odası Başkanı Güngör Sarı, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Duysak, Çayeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sami Kılıçbay, Çayeli Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Handan Yormaz Yelkenci, Çayeli Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Demirci ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Arslan seçildi.