Çayeli Bakır İşletmeleri'nde grev başladı

TAKİP ET

Çayeli Bakır İşletmeleri ile Türk Maden İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden grev kararı çıktı.

Rize Çayeli Bakır İşletmeleri ile Türk Maden İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenin sıfır zam önerisinin kabul edilmemesi üzerine 30 Ekim tarihi için grev kararı alınmıştı.

Türk Maden İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Zekeriya Gültekin, Türkiye’nin en büyük yeraltı metal madeni olan ve Kanadalı İnmet Minnig Corporation (INMET) firması tarafından işletilen Çayeli Bakır İşletmeleri’nde 320 işçiyi kapsayan ve 4 aydır yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin işverenin sıfır zam önerisi nedeniyle anlaşmazlıkla sonuçlandığını açıklamıştı.

Çayeli Bakır İşletmelerinde gece vardiyasında çalışan işçilerin mesaiden çıkmasının ardından diğer işçilerin de saat 08.00 sıralarında tesis önünde toplanmasıyla grev kararı uygulamaya konuldu.

320 işçinin greve gittiği tesis önünde Jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Türk Metal İş Sendikası yelekleri giyen işçiler bekleyişte.