Çayeli Bakır'da greve devam kararı çıktı

TAKİP ET

Çayeli Bakır İşletmesi ile Türkiye Maden İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden karar çıkmayınca, sendikalı 320 işçiyi kapsayan grev kararı alındı. Kaynak: Çayeli Bakır'da grev kararı alındı.

Türk Maden İş Sendikası’na bağlı işçilerin Çayeli Bakır İşletmeleri’nde başlattıkları grevin sona ermesi amacıyla, iş veren ve sendika arasında geçtiğimiz gece yapılan görüşmeden olumlu sonuç çıkmadı.

Grevin 8. Gününde iş veren ve işçi temsilcisi sendika geçtiğimiz gece bir araya geldi. Yapılan görüşmede Çayeli Bakır işçilere yüzde 2 zam teklifinde bulundu. Ancak bu teklif kabul edilmedi. Anlaşma sağlanamayınca grevin devam ettirilmesine karar verildi.

İşveren ise lokavt kararı alarak 9 Kasım tarifinden itibaren memurları ve sendikasız işçileri de izne gönderip tüm faaliyetlerine ara vereceğini duyurdu.

Türk Maden İş Sendikası Bölge Başkanı Zekeriya Gültekin, iş verenin yüzde 2 zam teklifinin kabul edilir bir teklif olmadığını belirterek, lokavt karanın ekonomisi Çayeli Bakır İşletmelerine bağlı olan bölge için olumsuz sonuçlar doğuracağını, kendilerinin grevin tamamlanmasından ve işletmenin yeniden faaliyetlerine başlamasından yana olduklarını söyledi.