Çay gübresi birinci sürgünden sonra verilsin

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, çay gübreleme işinin koronavirüs nedeniyle birinci sürgünden sonra yapılması gerektiğini söyledi.

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, Covid-19 Virüsünün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayıldığını hatırlatarak, "Virüsün bölgemizde yayılmaması için devletimizin aldığı önlemlerin yanında, bölgemize özgü önlemleri de almamız gerekmektedir." dedi.

Yaş çay sezonunun başlamasına yakın bir zaman kaldığını ve çay gübrelemesi işi için bu günlerde Rize’ye il dışından üreticilerin geldiğini belirten Erdoğan, "Bu kişilerin hastalığın yayılmasına sebep olabilecekleri veya oldukları aşikardır. Üreticilerimizin bölgemize gelmemesi ve bu işi birinci sürgün sonuna ertelemesinin Covid-19 Virüsünün yayılımını bölgemizde en aza indireceği, kendilerini yolculuktan kaynaklı riskten de koruyacağı yetkililer tarafından belirtilmektedir." dedi.

Çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesinde ve veriminde hiçbir kayıp yaşatmayacağını belirten Erdoğan şunları söyledi; "Çay bitkisinin kış boyunca dinlendiği, gerekli enzimleri topraktan aldığı Ziraat Mühendisleri tarafından belirtilmektedir. Hatta gübrenin ikinci sürgün başlarında verilmesi daha faydalı olacaktır. Rizeli hemşerilerimden ricam il dışından gelen üreticilerimizin Koronavirüs önlemleri kapsamında, bir defalık (bu yıl) ilimize gelişlerini sürgün başlangıcına kadar ertelemeleridir."