Çay Çarşısı Projesi'nin ihalesi yapıldı

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB) tarafından hazırlanan Çay Çarşısı Projesi için ihale yapıldı.

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman ve Karos Mühendislik İnşaat Firması ortağı Hasan Hüsnü Şahin ile Çay Çarşısı Projesi için yapım ihalesi imzaları atıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, 2013 yılından bu yana birçok engele takılan Çay Çarşısı Projesi’nin gerçekleşmesi için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, “Sonunda Borsamızın oluşturduğu Çay Çarşısı İhale Komitesi’nin başkanlığında Çay Çarşısı Projesi yapım ihalesini yaptık. İhaleye 8 firma katıldı. Bu firmalar arasından 4 firma dosya hatası nedeniyle elendikten sonra kalan 4 firma arasından iki haftalık dosya inceleme çalışması sonuçlandırılıp, en uygun teklif olan Karos Mühendislik İnşaat Şirketi’nin teklifi Çay Çarsısı İhale Komitesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi." dedi.

İhaleyi alan firmanın projeyi 18 ayda bitirmeyi taahhüt ettiğini belirten Erdoğan, destek veren herkese teşekkür ederek, “Borsaya göreve geldiğim günden itibaren Rize’ye kalıcı ve faydalı işler yapmayı şiar edindim. Rize’nin yüz akı olacak bu projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Çay Çarşısı Projesi

Çayın ve çay üreticilerinin tanıtımına hizmet etmek ve bu kapsamda farklı alanlarda elde edilen gelirleri artırmayı hedefleyen Çay Çarşısı Projesi alanında belirlenen amaca hizmet etmesi amacıyla Seyir Terası, 13D Çay Sineması, Çay Müzesi, Çay Satış Dükkanları, Çay İkram Dükkanları, Yöresel Hediyelik Dükkanlar, Değirmen ve Sosyal Alanlardan oluşacaktır.