Çay Çarşısı Ağustos ayında hizmete girecek

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB), Rize Belediyesi ve DOKAP işbirliği ile yapılan Çay Çarşısı projesinde, çevre düzenleme ve kule çalışmaları başladı.

Çay Çarşısı'nın Ağustos ayında hizmete girmesini beklediklerini belirten Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, "Çay çarşısında bulunan iş yerlerinin tamamı bitti, çevre düzenleme çalışmalarını başlattık. Bunun yanında seyir kulesi için karar verdiğimiz malzemenin gelmesini bekliyoruz, önümüzdeki günlerde malzeme gelmesi ile birlikte mantolama çalışmalarını başlatacağız” dedi.

Pandemi nedeniyle bazı gecikmeler olduğunu belirten Erdoğan, "Daha önce bitirilmesi gerekiyordu, firma çok iyi çalıştı, kule inşaatımız tamam. Ay sonuna kadar çevre düzenleme çalışmalarının bitmesini ümit ediyoruz, bu çalışmalar ile birlikte bir tek seyir kulesi kalacak ve bu çalışmalara ağırlık vereceğiz.” dedi.

Alt yapı çalışmaları devam eden Çay çarşısında çay bahçesi itina ile hazırlanıyor. Çay çarşısı ortasında yer alan Çay bahçesi yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılacak.