Çay Çarşısı 2 yılda tamamlanacak

TAKİP ET

Rize Ticaret Borsası (RTB) projesi olan Çay Çarşısı'nın 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte yer tahsisi Rize Belediyesi tarafından yapılan “Çay Çarşısı” projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Metin yaptığı açıklamada, "Yapımı devam eden Çay Çarşısı ilimizde sosyal alan eksikliğini giderecek, Yöreye gelen Turistin en önemli uğrak yeri olacak. Yaklaşık 19.5 milyon TL’ye mal olacak projenin 2 yılda tamamlanmasını hedefliyoruz. Rize’ye seyahat eden herkesin mutlaka görmesi gereken ve görmelisiniz tavsiyesinde bulunacağı bir çarşı oluşturacağız." şeklinde konuştu.

MAHALLELERDE FEN İŞLERİ VE SU KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, alt yapı çalışmalarının geceli gündüzlü devam ettiğini söyledi.

Başkan Metin, Ziraat yokuşu ve Yeniköy mahallesinde Altyapı ve üst yapı çalışmalarını yerinde görerek ilgili birim amirlerinden bilgi aldı.

Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için gayret gösterildiğini söyleyen Başkan Metin, “Bütün alt yapı ve üst yapı çalışmalarında yer yer su, elektrik, doğal gaz kesintileri yaşandı. Çalışmalar aşamasında yol bölümleri ulaşıma kapatıldı. Belli zorluklar yaşanmış olsa da duyarlılıkları için mahalle sakinlerine teşekkür ederim. Belediyeciliğin, görünmeyen ama büyük önem taşıyan bu yönde hizmetleri de olmak zorunda ve bu yönde çalışmalarımız geceli-gündüzlü devam ediyor edecektir” dedi.