Çay budaması yapacaklar için önlem yok mu?

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle çay gübresi işlemlerinin ikinci sürgün öncesine ertelenmesi istenirken, çay budaması konusunda henüz bir açıklama yapılmıyor.

Rize Ticaret Borsası (RTB), Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın ardından Rize Umumi Hıfzısıhha Kurulu da bir açıklama yaparak çay üreticilerini gübreleme yapmamaları noktasında uyardı.

Amacın ise Rize’ye il dışından vatandaşların geldiği ve üreticilerin şu süreçte Rize'ye gelmemesi olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çay gübrelemesinin ikinci sürgün öncesine atılması talep edilirken, çay budaması konusunda ise Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden (ÇAYKUR) henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çay budaması için geleceklere önlem yok mu?

ÇAYKUR’un korona virüs ile mücadele kapsamında 6 Nisan’a ertelediği işlemler için vatandaşlar Rize’ye gelmek zorunda kalacak.

Gübreleme yapılmazsa çay toplanır fakat budama işlemleri yapılmazsa ÇAYKUR’a çay verilemez kuralını bilen Rizeli çay üreticileri, çaylarını ÇAYKUR’a satabilmek için budama işlemlerini tamamlamak üzere Rize’ye gelmeye başladı.