Buruk: ''Bir taraf attı, bir taraf atamadı'

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, taraftarla birlikte kazanmak için gittikleri Trabzon deplasmanından aldıkları sonuç için üzüntülü olduklarını söyleyerek 'Bir taraf attı, bir taraf atamadı' dedi.

Süper Lig'de ilk devrenin son hafta maçında Trabzon deplasmanında 4-1'lik mağlubiyet elde ederek devreyi kapatan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Okan Buruk, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Buraya ligdeki puan durumumuzdan dolayı kazanmak için gelmiştik. Maçtan önce kazanmanın planlarını da yapmıştık. Özellikle ilk yarı baktığımızda öne geçme şansları daha çok bize geldi. Şanssız bir gol yedik. İkinci yarıda da yine kalecimizin kaynaklı şanssızlığımız devam etti. 2-0’dan sonra oyunu çevirmeye çalıştık. Hamleler yaptık pozisyona girmeye çalıştık. Pozisyonlar da bulduk aslında ama değerlendiremedik. Rakibimizin özellikle hücum hattındaki ayakları bize göre daha kaliteliydi ve sonlandırmayı daha iyi yaptılar. Çok fazla pozisyona girdik. Sadece bir gol bulabildik. Rakibimizi 4-1’lik galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Üzüntülüyüz. Tabi buraya seyircimizle birlikte kazanmak için gelmiştik. Böyle bir sonuç malın hakkımı derseniz, çok hakkı değil ama bir taraf attı bir taraf atamadı” dedi. 

“Hedeflerimizde hiç bir sapma yok” 

Özellikle savunmada çok fazla sıkıntı yaşadıklarını ve bu bölgede çok fazla alternatiflerinin olmadığını kaydeden Buruk, “Alternatifsiz olduğumuz için savunma bölgesinde herhangi bir değişikliğe gidemedik. Geçen maçta çok hata yapmıştık. Bu maçta da yaptık. Yeni oyuncular alacağız. Takviye yapacağız. Savunmadaki eksiklerimizi görüyoruz. Bu anlamda ne gerekiyorsa takviye yaparak ikinci yarıya çok daha iyi başlamak istiyoruz. Çünkü açılmış bir puan durumu şu anda yok. İkinci yarının başından itibaren yapacağımız takviyelerle ilk 6 haftanın içerisinde bu farkı kapatarak lige tekrar ortak olmak istiyoruz. Hedeflerimizde hiçbir sapma yok. Bugün kaybettiğimiz için çok üzüldük. Puan durumuna baktığımızda da üzüntülüyüz ama şu an kadro olarak elimizde olan da buydu. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ama ilk yarının sonuna geldiğimizde de istediğimiz puan durumunda değiliz. İnşallah yapacağımız takviyelerle takımımızı daha iyi duruma getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yenilenmeye ihtiyaç var”

Buruk, devre arasında kadro olarak bir yenilenmeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Elimizde çok fazla oynamayan oyuncu var. Özellikle yabancı oyuncu ve bu noktada mutlaka bir değişim olacak. Başkanımızla ve yönetim kuruluyla istişare edeceğiz ve şu an bize katkı sağlamayacak isimlerle yollarımızı ayırmamız gerekecek. Kadro olarak bir yenilenmeye ihtiyaç var. Kadromuzun çok daha güçlü ve alternatifli olması gerekiyor. Bunun için de hem bazı oyuncularımızı göndereceğiz hem de yeni oyuncular alacağız” şeklinde konuştu.