Bulaşık Makinesinin Tuz Işığı Neden Sürekli Yanar? Tuz Işığı Nasıl Söner?

TAKİP ET

Bulaşık yıkamayı kolaylaştıran ve aynı zamanda da tasarruflu hale getiren bulaşık makinelerinde verimli kullanım için kullanma koşullarının sağlanması gerekir.

Bulaşık makinesinin sorunsuz çalışma gerçekleştirebilmesi için kullanma kılavuzunda belirtilen kullanım uyarılarını dikkate almak gerekmektedir. Bulaşık makinesinin kullanımında kullanıcıların en fazla karşılaştıkları problemlerin başında tuz ışığının kesintisiz şekilde yanması gelmektedir. Bulaşık makinesinin tuz ışığının yanması nedeniyle Ataşehir Arçelik Servisi merkezimize yoğun bir arıza bildirimi gerçekleştirilmektedir.
Bulaşık Makinesinin Tuz Işığı Neden Sürekli Yanar?
Bulaşık makinelerinde tuz kullanımı gerçekleştirilmektedir. Hatta cihazın kontrol panelinde tuz uyarı lambası şeklinde bir bölümde bulunur. Nitekim tuz ışığının sürekli yanması arızası da buradaki lambanın kesintisiz şekilde yanmasından ileri gelmektedir. Tuz uyarı lambasının sürekli olarak yanması bulaşık makinesinin tuz kullanımıyla ilgili bir problem olduğuna işaret etmektedir. Bulaşık makinelerinde tuz ışığının devamlı yanmasının temel nedenleri arasında;

Bulaşık makinesinde tuz bitmesi veya azalması,

Bulaşık makinesi tuz hanesi kapağının tam kapanmaması,

Bulaşık makinesi tuz haznesinde su kalması,Şeklinde olasılıklar yer almaktadır. Çekmeköy Arçelik Servisi merkezimize yapacağınız tuz lambasının sürekli yanması arızası bildirimlerinizde bu hususlara ilişkin kontrol sağlanmaktadır.
 Bulaşık Makinesinin Tuz Lambasının Sürekli Yanması Nasıl Engellenir?
Cihazınızın ön kontrol panelinde yer alan tuz uyarı lambasının devamlı olarak yanması, tuz ile ilgili olarak bir problem yaşadığına işaret eder. Bu nedenle bu lambanın sürekli olarak yanmaması gerekir. Eğer yanıyorsa muhtemelen tuz hanesindeki tuz miktarı azalmış veya tamamen bitmiştir. Bu nedenle tuz uyarı lambasının sürekli yanması halinde hemen https://www.arcelikservisi.tv merkezimize başvuruda bulunmadan önce tuz haznesindeki tuz miktarını kontrol etmelisiniz.
Tuz miktarının düşmüş olması durumunda tuz ilavesi gerçekleştirerek, çözüm sağlayabilirsiniz. Ancak tuz miktarıyla ilgili bir sıkıntı bulunmuyor veya tuz ilavesiyle de lamba sönmüyor ise profesyonel müdahale için destek almalısınız. Bulaşık makinesinin tuz hanesinin kapağının arızalanmış olması tam kapanmamasına neden olabilir. Bu durumda uzman teknikerlerimiz tarafından tuz hanesi komple yenisiyle değiştirilerek, çözüm sağlanabilmektedir. Parçanın değişiminde ise yalnızca Arçelik kalitesine uygun olan orijinal yedek parça kullanımı gerçekleştirerek, uzun vadeli bir arıza onarımı güvencesi de veriyoruz.