Bu işi yapanları, yaptıranları Allah'a havale ediyorum

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, geldiğinden bu yana kendisine istifa etmesi yönünde bağrılmasından dolayı 'Bunları hak etmiyorum' dedi.

Sahasında 2-1 mağlup oldukları Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşarak maça çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Teknik Direktör İsmail Kartal, "Maçı kaybetmemek, önce 3 puan, alamıyorsak da 1 puan alabilmek adına planlarımızı yapmıştık. Başakşehir'in 60'ıncı dakikadan sonra yorulacağını biliyorduk ve biz de iyi mücadele eden, ligin en çok koşan takımı olduğumuz için planlamamızı da bunun üzerine yaptık. Bütün planlarımız tuttu. Gol pozisyonlarına girdik, beraberliği yakaladık, 70'inci dakikadan sonra maçı kazanabileceğimiz bir oyun da ortaya koyduk Ama maalesef son dakikada yine yediğimiz şanssız bir golle mağlup olduk. 1 puan alsaydık, 2-3 basamak yukarıya çıkabilirdik. 3 puan alsaydık, son üç maçtır kaybetmemizden dolayı iyi bir moral olacaktı. Bugünkü mücadelelerinden dolayı oyuncularımı tebrik ediyor, mağlup olduğumuz için de taraftarlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

"Rizespor'a karşı doğru standart uygulanmıyor"

Maçta iki poziyonda da penaltı beklentilerinin olduğu ancak Hakem Cüneyt Çakır'ın VAR ile iletişiminin ardından penaltı karar çıkmadığı iki pozisyonla ilgili değerlendirmede bulunan Kartal, "Konuştuğumuz kadarıyla bizim pozisyonlarda hakem verebilirdi de, vermeyebilirdi de şeklindeydi. Ama bunun bir standartı olmalı. Geçen hafta Gaziantep maçında bize karşı verilen penaltı, penaltı değildi. Maalesef bizim aleyhimize çok rahat penaltılar veriliyor. Skoda'nın tartışmalı bir pozisyonu vardı ama VAR'a bile gidilmedi. Verilen penaltılar VAR'a gidilip iptal ediliyor. Bu sezon hakem hatalarından dolayı en çok canı yanan takım Rizespor. Bu yüzden bu sezon Rizespor'a karşı doğru standart uygulandığını düşünmüyorum." dedi.

"Ben bunları hak etmiyorum"

Takıma geldiğinden bu yana taraftarın kendisine istifa etmesi yönünde bağırdığını dile getiren Kartal, "Şunu anlayamıyorum. Ben Rizeliyim. Geldiğimden beri bir hoşnutsuzluk var. Sanki takım futbol oynayamıyor, mücadele etmiyor, çok kötü, Ortada bize karşı yapılan yanlışlıklar, hatalar var. Beni, bazı yöneticileri, futbolcuları da sevmeyebilirler ama Rizespor armasına herkesin saygı göstermesi gerekir. Bana istifa diye bağırmalarından dolayı takım da etkileniyor. Maç 1-1 iken bir antrenöre istifa diye bağırılması nerede görülmüştür. Bu beni çok üzüyor. Futbolun dışına çıkan şeyler bunlar. Herkesin bir hayatı var, ailesi var, ekmek parası, kariyer mücadelesi yapılıyor. Burada bir kul hakkı yeniliyor diye düşünüyorum. Bu işi yapanları, yaptıranları da Allah'a havale ediyorum. Bu insanlar ha bu dünyada ha öbür dünyada yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir. Ben işimi doğru yaptığıma inanıyorum. Başakşehir takımı ekonomisiyle, kadro derinliği ve zenginliğiyle ligin en iyi takımlarından biri ve bugün lider oldular. Bu takıma karşı aslanlar gibi top oynadık. Bizim bütçemiz belli, oyuncu kalitemiz belli, kimse bunları konuşmuyor. Maç 1-1 olmuş, böyle bir şey olabilir mi? İsmail Hoca istifa... Takımın enerjisi alınıyor, takım şaşırıp çocuklar bana bakıyor. Ben bunları hak etmiyorum" dedi.

"Korkum olsa sokağa çıkmazdım"

Rize'de sokağa çıktığını ve olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadığını söyleyen Kartal, "Hiçbir esnaf benden para almıyor. Herkes resim çektirebilmek için sıraya giriyor. Sokakta sevilen bir insanım, korkum olsa sokağa çıkmazdım. Ama maalesef stada geldiğim zaman başka bir şeyler karşılaşıyorum. Bilmiyorum nedir, niçindir. Geldiğimden beri taraftarlarımızla ilgili kötü bir şey söylemedim." şeklinde konuştu.