Borçka yapar, Rize Ziraat Odası bakar

TAKİP ET

Artvin'in Borçka ilçesinde Kaymakamlık ve Ziraat Odası iş birliğiyle çay üreticilerine ve çay işçilerine şarjlı çay toplama makinesi ve ekipmanları dağıtıldı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemine denk gelen yaş çay kampanyası sürecinde özellikle yurtdışından çay işçilerinin gelememesiyle üreticiler hem kendileri çay tarlalarına girerek, hem yerli işçi çalıştırarak hem de yardımlaşma ile çaylarını topladılar.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) ve Fındıklı Ziraat Odası çay üreticilerine destek olabilmek amacıyla yerli çay toplama ekipleri oluşturarak pandemi döneminde üreticilere kolaylık sağlamak adına çalışmalar yaparken, Rize Ziraat Odası’nın ise hangi çalışmalar yaptığı bilinmiyor.

Artvin’de Borçka Kaymakamlığı ve Borçka Ziraat Odası iş birliğinde çay üreticilerine ve çay işçilerine ücretsiz olarak şarjlı çay toplama makinesi ve ekipman dağıtılarak önemli bir projeye imza atıldı.

Yabancı çay işçilerinin bölgeye gelmesinin önüne geçilmesi ve her yıl milyonlarca dolar paranın bölge ülkemize kalması yönünde çağrıların yapıldığı bir dönemde, bu amaca hizmet edecek bir projenin Artvin’de hayata geçirilmesi, benzer çalışmaların Rize Ziraat Odası tarafından neden yapılmadığını merak ettirdi.

Proje kapsamında gençlere de iş alanlarının açılmasının hedeflendiği belirtilirken, çay toplama işi için 5'er kişilik gruplarla Borçka Ziraat Odası’na başvuran her gruba istisnasız çay toplama makinesi ve diğer ekipmanları verildi.