Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları ertelendi

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu tarafından yapılan açıklamayla Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları Mayıs ayına ertelendi.

Geçtiğimiz sezon Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 15 Mart tarihinden sonra oynanmayan ve yeni sezonun oynanması için aylarca beklenilen Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçları bir kez daha ertelendi.

Özellikle Eylül ayından itibaren Süper Lig başta olmak üzere diğer profesyonel liglerin oynanmasından dolayı, sezona başlanılmasını isteyen binlerce Amatör futbolcu için Şubat ayı içinde müjdeli haber verilmiş ve 29 Mart tarihinde de Bölgesel Amatör Lig için grup kuraları çekilmişti.

9 bölgede 52 grupta toplam 266 takımın 17 Nisan tarihinde başlaması planlanan ligleri, TFF Sağlık Kurulu tarafından yapılan açıklaması ile Mayıs ayı son haftasına ertelendi.

Kurul tarafından yapılan açıklamada, "Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur." denildi.

Amatör Futbolcular, seslerini Cumhurbaşkanı'na duyurdu

Amatör Futbol Mağdurları çözüm bekliyor