Birben: "Sel Rize'nin kaderi değildir"

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Serkan Birben, sağanak yağış yüzünden yaşanan sel ve heyelan nedeniyle yerel yöneticileri suçladı.

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben yaptığı açıklamada, günlerdir beklenen sağanak yağışın birçok noktada sele, taşkına ve zarara sebep olduğunu hatırlatarak, "Toprağın kurak olmasıyla beraber biranda yağan sağanak yağış beklenildiği üzere yine birçok bölgede toprak kaymalarına, suyun yüzey akışıyla beraber sele dönüşmesine neden olmuştur. Her ne kadar yağışlar bir iklim olayı, sel ve toprak kaymaları bir doğal afet olarak kabul edilse de konunun nedenleri ile birlikte analiz edilmesi gerekmektedir. Özellikle son 30 yıldır bölgemizdeki çarpık yapılaşma, tarım arazilerinin izinsiz imara açılması, eğimli arazilerde yol yapım çalışmaları ve yapılan bu çalışmaların neticesinde olması gereken alt yapıların planlanmamış, yağmur su kanallarının oluşturulmamış olması sel, toprak kayması ve taşkınlara sebep olmuştur." dedi.

Her yağmur sonrası Rizeli'nin tedirgin olduğunu ve her yağmur sonrası bölgenin sel felaketleriyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Birben, "Yağmur kanalları planlanmadan yapılan yollar, tarım alanlarındaki izinsiz yapılaşma ve alt yapı noksanlığının hesabını verecek bir kurum var mıdır?" şeklinde sorarak şöyle devam etti; "Bölgemiz Başbakanlar ve Cumhurbaşkanı çıkartmış bir bölge iken maalesef ki  bürokrasideki yetkin olmayan atamalar, yandaş sendika uygulamaları, bilge ve beceri kabiliyeti olmayan siyaset tarafından idare edilen birçok yöneticinin varlığı yüzünden bir türlü gelişememiştir. Yapılan tüneller, yapılan yollar, yapılan hastaneler, spor tesisleri, kompleksler kimler tarafından hangi yeterlilikle ve Rize’nin bundan sonraki kaç yılı düşünülerek planlanmaktadır maalesef ki düşünülmüyor.  Henüz yapılalı 15 yıl olan  Araştırma Hastanesi, 5 yıl olan devlet hastanesinin kapasitelerinin şuanda bile yetersiz olduğu gibi, henüz bitmemiş Dağdibi yolunun projesindeki birçok yanlışlıktan ötürü daha bitmeden atıl duruma çıktığı bir gerçektir. HES’ler yapılmadan önce su kaynaklarında sadece %30 oranında su eksilecek olduğunu iddia eden irade bugün dere yataklarının susuz kaldığını görünce sorulara cevap verememektedir."

 “Rize bizim önceliğimiz, Rize bizim sevdamızdır” şeklinde konuşan Birben açıklamasını şöyle tamamladı; "Bu noktada Rize’ye ihanet edecek olan herkes ile bir hesabımız vardır. İster FETÖ’cu, ister sendikacı, ister bürokrat, isterse kim olursa olsun; önceliği Rize olmayan herkesle, gerektiği zaman yapılacak  yanlışın hesabının sorulacağının bilinmesini isterim. Yaşanan  sel felaketinden dolayı mağdur olan tüm vatandaşlarımızın yanındayız.Tüm hemserilerimize geçmiş olsun der Saygılar sunarım."