Bir sezonun panoraması

TAKİP ET

Spor Toto 1. Ligi'nin 33. Hafta karşılaşmasında İstanbul deplasmanında Ümraniyespor'u 1-0 mağlup ederek Süper Lige yükselmeyi Şampiyon olarak garantileyen Çaykur Rizespor, son hafta evinde oynadığı ve 4-2 mağlup ettiği Gazişehir Gaziantep maçının ardından Şampiyonluk Kupasını kaldırdı.

Haber: Turgay AYHAN

Geçen sezon 03 Haziran tarihinde Süper Ligde oynadığı Alanyaspor maçını kazanmasına rağmen aynı saatte Trabzonspor’un rakibi Bursaspor’a mağlup olmasıyla küme düşen Çaykur Rizespor, bu sezon mücadele ettiği 1. Ligi 69 puanla lider tamamlayarak 330 gün sonra yeniden süper Lige yükseldi.

Küme düştükten sonra Metin Kalkavan yönetiminin değişmesinin ardından sezona Hasan Kemal Yardımcı başkanlığındaki yeni yönetim ile başlayan Çaykur Rizespor, Süper Ligden düşmesinde önemli bir pay sahibi olan Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırmamış ve ilk 7 hafta Karaman ile yoluna devam etmişti. Bu 7 haftada 4 galibiyet, bir beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 13 puan toplayan Çaykur Rizespor’da 3-1’lik Elazığspor mağlubiyetinin ardından Karaman ile yollar ayrılmış ve göreve İbrahim Üzülmez getirilmişti.

Üzülmez ile üzülmedik

Üzülmez ile ilk maçında Samsunspor ile 1-1 beraberlik alan Yeşil-Mavili ekip, ilk devrenin sonunda ise yeni teknik hocasıyla 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 18 puan toplamış ve devreyi 31 puanla 3’üncü sırada tamamlamıştı. İlk devre Karaman ile 7 maçta 16 gol atıp 13 gol yiyen Çaykur Rizespor, Üzülmez ile 10 maçta 19 gol atıp 11 gol yedi.

Devre arasında başta golcü Vedat Muriç olmak üzere Abdullah Durak, Galip Güzel, Turgut Doğan Şahin, Koray Altınay gibi transferlerle ikinci devreye başlayan Yeşil-Mavili ekip, bu devrede oynadığı 17 maçta sadece Altınordu ile bir mağlubiyet elde etti.

İkinci devrede 11 galibiyet, 5 beraberlik ve bir mağlubiyet elde ederek 38 puan toplayan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez aynı zamanda 56 puan toplamış oldu.

En çok süre Orhan’ın

Bu sezon ligde oynanan 33 maçta da kaleyi Gökhan Akkan korurken, takım kaptanı Orhan Ovacıklı 2 bin 962 dakika ile en çok süre alan ve tüm maçlarda da oynayan isim oldu. En çok forma şansı bulan isimlerden Mehmet Uslu 2 bin 956 dakika süre alırken Samudio da 2 bin 948 dakika süre aldı.

Ligde sadece iki kez kırmızı kart gören Yeşil-Mavili ekipte Koray Altınay ve Saadane cezalı duruma düşen iki isim oldu. En fazla sarı kart gören isim de 10 kartla yine Saadane oldu. Onu 9 sarı kartla Recep Niyaz takip ederken Robin Yalçın ise 7 kez sarı kart gördü.

Samudio gol kralı oldu

Sezon boyunca 68 gol atan ve kalesinde 38 gol gören Çaykur Rizespor’da atılan gollerin 20’si Samudio’ya ait.

Brezilyalı genç futbolcu aynı zamanda ligi, gol kralı olarak tamamladı. Ligde Vedat Muriç ve Süleyman Koç’un 8’er golü bulunurken, ikinci devrede kendisinden faydalanamayan Kweuke’nin ise ilk devreden kaydettiği 7 golü bulunuyor.

Sadece 5 kez mağlup olduk

34 haftalık lig mücadelesinde 5 kez mağlup olan Yeşil-Mavili ekip, 2. Devrede sadece 1 mağlubiyet aldı.

5. Haftada evinde konuk ettiği MKE Ankaragücü’ne 4-1 mağlup olan Yeşil-Mavili ekip 7. Haftada Elazığspor deplasmanında 3-1 mağlup olmuş, 11. Haftada Adanaspor deplasmanında 3-2 mağlup olmuş, 15. Haftada Giresunspor deplasmanında 3-2 ve 21. Haftada evinde Altınordu’ya 3-0 mağlup olmuştu.

İç sahada da, dış sahada da lider

İç sahada oynadığı maçlarda 39 puan toplayan ve bu anlamda da ligin zirvesinde bulunan Çaykur Rizespor, evinde 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Evinde 39 gol atan Atmacalar, kalesinde ise 17 gol gördü.

Dış sahada ise 30 puan toplayan Yeşil-Mavili ekip, yine bu anlamda ligin zirvesinde yer aldı. Deplasman maçlarında 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet elden eden Çaykur Rizespor, 29 gol kaydederken, kalesinde de 21 gol gördü.