Bir Rize derbisi daha berabere bitti: 2-2

TAKİP ET

Rize derbisinin oynandığı Salarhaspor ile Rize Özel İdarespor arasındaki maçta gol düellosu yaşandı. Rize Özel İdarespor uzatmalarda beraberliği yakalayan taraf oldu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Bölge 1. Grup 6. Hafta maçında oynanan Rize derbisinde Salarhaspor ile Rize Özel İdarespor karşı karşıya geldi.

Rize ASKF Stadında oynanan maçın ilk yarısında ev sahibi Salarhaspor 4'üncü dakikada Sefa Demirci'nin golü ile 1-0 öne geçti. 35'inci dakikada Recep Kuşçu'nun golü ile Rize Özel İdarespor beraberliği yakaladı ve taraflar soyunma odasına 1-1'lik skorla girdiler.

İkinci yarıda 52'nci dakikada gelişen Salarhaspor atağında Muhammet Güzelyurt, kaleci Serkan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere göndermek istese de top Serkan'ın eline çarpıp yana açıldı. Bu sırada Rize Özel İdaresporlu Muhittin Tüylü'nün ayağına çarpan top filelerle buluştu ve Salarhaspor 2-1 öne geçmiş oldu.

75'inci dakikada maça ikinci yarıda giren Salarhasporlu Murathan Delihasan ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Salarhaspor sahada 10 kişi kaldı. 6 dakika uzatmaların gösterildiği maçın 91'inci dakikasında Özel İdaresporlu futbolcunun yerde kalması sonucu Salarhasporlu futbolcu topu taca gönderdi. Hakem, topun taç çizgisi dışına çıkmadan Salarhaspor Teknik Direktörü Önder Demir tarafından kontrol edildiğini gerekçe göstererek en direk serbest vuruş kararı verdi. Tartışmalı karar sonrasında Murat Köleoğlu'nun ceza sahası içine kestiği topu Muhittin Tüylü filelere göndererek uzatma dakikalarında takımına beraberliği getirdi ve taraflar sahadan 2-2 berabere ayrıldı.

İki ekip arasında geçen sezon oynanan ve yine 2-2 berabere tamamlanan maçın bir benzerinin yaşandığı mücadelede Rize Özel İdarespor bir kez daha son dakika golü ile rakibinden puan almış oldu ve grupta 8 puana ulaştı. Salarhaspor ise 7 puana ulaştı.

Salarha ekibi 12 Aralık Pazar günü saat 13:00'da oynayacağı 7. Hafta maçında Erzincan 1968 Spor deplasmanına konuk olacak. Rize Özel İdarespor ise aynı gün ve saatte sahasında Behçecikspor'u konuk edecek.

Salarhaspor'da Rize Özel İdarespor maçıyla ilgili açıklama