Bir maç ancak böyle kaybedilebilir

TAKİP ET

Süper Lig'in 24. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'a 5-2 mağlup oldu.

Yeşil-Mavili ekip, ligin ilk devresinde sahasında konuk ettiği ve son dakika kalesinde gördüğü golle 2-1 mağlup olduğu Trabzonspor deplasmanına konuk oldu.

Maç öncesi her iki ekip de ellerinde “Milletimizin Başı Sağolsun” yazılı pankartla çıktı. 36’ncı dakikada Melnjak’ın golü ile Yeşil-Mavili ekip 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda ise ev sahibi ekip 65’inci dakikada Da Costa’nın golü ile beraberliği yakaladı. 71’inci dakikada ise Ekuban’ın golü ile Trabzonspor 2-1 öne geçti. 75’inci dakikada Fernandes, Nwakaeme’ye yaptığı faul nedeniyle bir kez daha penaltı yaptırdı. Topun başında geçen Sosa penaltıyı gole çevirerek skoru 3-1 yaptı. 79’uncu Diomande attığı gol VAR odasından gelen uyarı ile pozisyon öncesi elle müdahale olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Trabzonspor ise 86’ncı dakikada Nwakaeme’nin golü ile skoru 4-1 yaparken 5 dakika uzatmaların gösterildiği maçta Obi Mikel’in ceza sahası içinde top koluna değmesiyle hakem VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyerek penaltı kararı verirken Obi Mikel’e ise kırmızı kart göstererek oyun dışına gönderdi. Penaltı vuruşunu gole çeviren Skoda skoru 4-2’ye taşırken maç sonucunu 90+7’nci dakikada Ndiaye belirledi ve Trabzonspor sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Trabzonspor 48 puanla liderlik koltuğuna otururken, son dört maçtır galip gelemeyen Çaykur Rizespor ise 24 puanda kaldı.

Yeşil-Mavili ekip, 08 Mart Pazar günü saat 16.00’da sahasında oynayacağı 25. Hafta maçında, ligin ilk devresinde deplasmanda 5-2 mağlup olduğu Aytemiz Alanyaspor ekibini konuk edecek.

Trabzonspor: 5 – Çaykur Rizespor: 2

Stat: Medical Park

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, İsmail Şencan, Mehmet Cem Satman

Trabzonspor: Uğurcan, Kamil Ahmet, Hüseyin, Guilherme (dk 46 Nwakaeme), Sosa (dk 87 Abdülkadir Ömür), Sorloth, Obi Mikel, Ndiaye, Ekuban (dk 85 Abdulkadir Parmak), Trindade, Novak

Yedekler: Erce, Doğan, Silva Carvalho, Abdurrahim, Atakan, Bilal, Serkan

Teknik Direktör: Muzaffer Bilazer

Çaykur Rizespor: Gökhan, Talbi, Boldrin, Umar (dk 65 Tunay), Skoda, Diamonde, Melnjak, Moroziuk, Fernandes, Oğuz Kağan (dk 86 Oğulcan), Sasse (dk 73 Samudio)

Yedekler: Zafer, Abarhoun, Abdullah, Garmash, Burak, Alberk, Orhan

Teknik Sorumlu: İsmail kartal

Sarı Kartlar: Kamil Ahmet, Obi Mikel (Trabzonspor), Umar, Diomande (Ç.Rizespor)

Kırmızı Kart: dk 90+4 Obi Mikel (Trabzonspor)

Goller: dk 65 Da Costa, dk 71 Ekuban, dk 75 Sosa, dk 86 Nwakaeme, dk 90+7  (Trabzonspor), dk 36 Melnjak, dk 90+4 Skoda Ndiaye (Ç.Rizespor)