Belediye Blokları ile Rize'nin çehresi değişecek

TAKİP ET

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, belediye blokları olarak bilinen alanda dükkanların 12 ay içerisinde esnafa teslim edileceğinin altını çizdi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'de görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerimiz ile düzenlenen toplantıda bir araya gelerek çalışma ve projelerin iki buçuk yıllık, son durumuyla ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Belediye bloklarında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Sağlam bir zemine ulaşabilmek için yaklaşık deniz tarafında 26, kara tarafında 16-14 metreye kadar fore kazıklar çakılarak ve özel beslemelerle, korumalarla beraber hem deniz altından gelebilecek suyu hemde yandaki yer altı sularından korunmak için güzel bir çalışma yapıldı. Bu çalışma 7-8 ay sürdü. Yıkımlar bitti. Yaklaşık bir iki aydır da artık temel atmalar başladı. Burası 8 blok. Birinci bloktaki bir ve ikinci kat bodrumlar şu anda yapılmış pozisyonda. Bundan sonra 2-3 ay içerisinde ciddi bir ilerlemeyi hep beraber göreceğiz. Altta zeminde bir sıkıntı yok. Projeler yapılmış, istatistikleri yapılmış, mimari proje her şeyi tamam” şeklinde konuştu.

"Rize'nin çehresini değiştirecek"

Dükkanların bir yıl içinde teslim edileceğini belirten Başkan Metin, “Bundan sonra seri bir imalat başlayacak orada. Bizim toplam projenin hedeflenmesine yaklaşık 14-15 ay diyebiliriz. Yani 2022’nin sonu diyebiliriz ama muhtemelen biz 12 ay sonra dükkanlara buralara girin diyebileceğiz. Bu durumda bu tip projeler için gayet hızlı bir durum olarak adlandırılıyor. Esnafımız memnun biz memnunuz. Müteahhitimiz gayet iyi bir iş çıkarıyor. Belediye ekiplerince biz de orayı kontrol ediyoruz. Önümüzdeki sene bu aylarda artık dükkân sahiplerinin girdiği ve 2022 sonunda da bütün projenin tamamlandığı Rize’nin çehresini değiştirecek belediyemiz yeni bir bloklara kavuşmuş olacak” dedi.