Bekaroğlu uzman ekibini Rize'ye getirdi

TAKİP ET

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun mimar, mühendis ve şehir plancılarından oluşan uzman ekibi Rize'ye geldi.

Yaptığı basın açıklamalarında Rize’nin 10 sene, 25 sene ve 50 sene sonrasını planlayacaklarını ve uzmanlarla çalışacaklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu mimar, mühendis ve şehir plancılarından oluşan ekiple Rize’de çalışmaya başladı.

Rize’nin mevcut haliyle ilave nüfusu kaldıramayacağını ve Rize’nin planının olmadığını belirten Bekaroğlu, “Bütün bu sorunların çözümü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor; bir “stratejik eylem planı” hazırlıyoruz, öncelikleri tespit ederek, ilk 100 gün, 1 yıl, iki yıl ve beş yıl içinde neleri, nasıl ve hangi kaynaklarla yapacağımızı açıklayacağız” dedi.

Rize’ye yapılan yatırımların Rize’nin sorunlarını çözmediğini ifade eden Bekaroğlu, “Rize’de yıllardan beri birçok yatırım yapılmıştır; sağ olsunlar Rizeli Başbakanlar Rize’ye önemli ölçüde kaynak aktarmışlardır. Ne var ki bu yatırımlar Rize’nin sorunlarını çözmemiş, Rize her geçen gün sorunları artan, yaşamın giderek zorlaştığı bir kent haline gelmiştir. Bunun nedeni Rize’ye yatırım yapılmaması değil Rize’nin bir planının olmamasıdır” dedi.

“Biz her şeyden önce “Plan” diyoruz. Değişik üniversite ve meslek odalarından şehir plancısı, mimar, mühendis, sanat tarihi, antropolog ve sosyologlardan oluşan bir danışma kurulu oluşturduk” diyen Bekaroğlu, uzman ekibiyle Rize üzerine çalıştıklarını söyledi.