Bekaroğlu: Karal ne ile geçiniyorsun?

TAKİP ET

Bekaroğlu, milletvekili maaşını hayır işlerine dağıtan Hasan Karal'a, 'Hasan, sen nasıl geçiniyorsun?' diye sordu.

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Milletvekili maaşını almadığını ve hayır işleri için dağıttığını söyleyen Hasan Karal’a, “2002’de siyasete girmeden önce Şeyh Camii’nde müezzinlik yapıyordun. Neyin var neyin yok herkes biliyordu. Şimdi vekil maaşını hayır işlerinde dağıttığını söylüyorsun. Ne ile geçiniyorsun sen? Neden mal varlığını açıklamıyorsun?” diye seslendi.

Tophane, Yeniköy ve Gülbahar Mahallesinde halkla buluşan ve Emekliler Derneğini ziyaret eden Prof. Bekaroğlu, Hikmet Ayar’ın, Hasan Karal’ın, Hayati Yazıcı’nın ne Rize, ne Tayyip Erdoğan, ne de Türkiye dertleri olduğunu, tek düşüncelerinin kurdukları saltanatın devam etmesi olduğunu ifade etti.

BAKAN YAZICI BAŞBAKAN’A SIRT ÇEVİRDİ

Bakan Hayati Yazıcı’nın, Başbakan Erdoğan’ın hastalığı sırasında ona sırt çevirerek hemen yeni bir pozisyon alma telaşına düştüğünü belirten Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Bu seçimde biz Rize’yi konuşalım diyoruz. Rize’yi bu hale siz getirdiniz. İmar sorunlarını arttırdınız, Rize’yi yağmaladınız. Amcanız, dayınız, yeğeninizle ilgili dünya kadar dosya var. Meclis aday listesine yazdıklarınızın içinde 7-8’inin soruşturmaları var. Şimdi bütün bunları örtmek için siz Başbakan’ı öne çıkarıyorsunuz. Bizim derdimiz Rize, biz Rize’yi çalıştık, biliyoruz. Bu seçimin iki tane tarafı var. Bir il genel meclisi; elbette Rize seçmeninin bir bölümü Başbakan’ı seviyor, onu desteklemek için Başbakan’a rey verecek. Ama belediyede diyoruz ki, bu krallardan Rize’yi kurtaralım. Bu yağmayı durduralım. Rize’yi gerçekten yaşanabilir bir kent haline getirelim” diye konuştu.

KARAL’IN BİLETİ KESİLECEK

30 Mart’ta il genel meclisinde Başbakan’ın Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy alacağını belirten Bekaroğlu, “Ama belediyeyi inşallah biz kazanacağız. Burada onca akademik kariyerinden sonra intihalci konumuna düşen Reşat Kasap mı kaybetmiş olacak. Hayır, Hikmet Ayar, Hasan Karal, Hayati Yazıcı kaybetmiş olacak. Başbakan onlara sormayacak mı; ‘Ne oldu, ne yaptınız bu Rize’de? Nasıl kırıp geçirdiniz de kaybettiniz Rize’yi? Elbette soracak. Hasan Karal’ın bileti kesilecek. Rize, Hasan Karal krallığından kurtulacak, bu büyüklenmeden kurtulacak” dedi.

SİYASET YOLUYLA ZENGİNLEŞMEK HARAMDIR

Siyasetin; para kazanmanın, birikim sağlamanın, tahakküm kurmanın, millete efendilik taslamanın yolu olmaması gerektiğini, siyaset hizmet yeri olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, şunları söyledi: “Siyaset yoluyla zenginleşmek dinen de haramdır, zehir zıkkımdır. Diyorum ki, siyasete benden biraz sonra başladınız, benim mal varlığım budur, siz de açıklayın. ‘Takas edelim’ diye ağzından bir laf kaçırdı. Gittik bekledik, gelmedi.

MAAŞINI DAĞITIYORSAN NE İLE GEÇİNİYORSUN?

Hasan Karal, milletvekili maaşını hayır işlerine harcadığını söylüyor. Ey Hasan Karal, sen 2002’den önce ne iş yapardın. Sen Şeyh Camii’nde müezzin değil miydin? Neyin var, neyin yok; herkes bilmiyor muydu? Maaşını almıyorsun, dağıtıyorsun; ne ile geçiniyorsun sen? Niye açıklamıyorsun mal varlığını?”