BBP Rize Milletvekili adayı, adaylıktan çekildi

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize 2. Sıra milletvekili adayı Ahmet Kır, milletvekili adaylığından çekildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Milletvekili Adayları YSK’ya sırasıyla Ensar Özçelik, Ahmet Kır ve Nejla Kurtuluş olarak bildirilmiş BBP Rize İl Başkanlığı da 10 Nisan’da düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile adaylarını tanıtmıştı.

BBP’den 2. sıra adayı olan Ahmet Kır, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile milletvekili adaylığından istifa ettiğini duyurdu. Kır, paylaşımında bir takım olumsuzluklardan dolayı istifa ettiğini belirtirken, BBP Rize İl Başkanlığı ise Ahmet Kır'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği bildirdi.

Ahmet Kır istifa ettiğini şu şekilde duyurdu: “Cikmiş olduğumuz bu kutlu dağvadan bir takım olumsuzluklardan kaynaklı BBP mitlet vekilliği adaylığından istifa ediyorum.bu süre zarfı içerisinde destegini esirgemeyen DEREPAZARLİ hemşerilerime banaverdigi desteklerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum bundan sonraki sureçte derepazarindaki bütün hemşerilerime hizmeti bir borç bilirim Allah'a emanet olun SAYGİLARİMLA AHMET KIR.”

Öte yandan istifa sonrasında BBP'nin Rize Milletvekilliği aday listesi de değişti.

Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "2. Sıra Rize Milletvekili adayımız Ahmet Kır'in sağlık sorunları nedeniyle 28. Dönem Adaylığından çekildiğini, yerine 2. Sıraya Nejla Kurtuluş Hanımefendi, 3. Sıra Milletvekili Adaylığına ise Aydın Dereci getirilmiştir." denildi.