BBP Rize İl Başkanı Özçelik'ten Çaykur'a çağrı

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, başta Rize olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlamak adına yapılan üretim ve istihdama yönelik girişimleri, ar-ge çalışmalarını ve yatırımları daima destekleyeceklerini belirtti.

“Konu üretim ise siyaseti bir kenara koyalım” diyen BBP Rize İl Başkanı Özçelik, “Şehrimizi üretim ve istihdam açısından daha iyi noktalara getirmek bütün siyasetçilerin ortak görevidir. Bu düşünce ile BBP Rize olarak yolumuza devam ediyoruz. Derdimiz millet, derdimiz aziz devletimiz Büyük Türkiye'dir.” dedi.

NEDEN ÇAYKUR DA MANGAL KÖMÜRÜ ÜRETMESİN? 

Rize Belediyesi’nin hayata geçirdiği çay çöpünden mangal kömürü üretim tesisini takdirle karşıladıklarını ve Çaykur’un da bu konuda girişimde bulunması gerektiğini ifade eden Özçelik, “Rize'nin başlıca geçim kaynağı olan yeşil çayın 100 kilosundan yüzde 22-23 oranında kuru çay, yüzde 13-15 oranında ise çay çöpü dediğimiz atık meydana geliyor. Çaykur yıllık ortalama 750 bin ton yaş çay aldığına göre yaklaşık 95 bin ton çay çöpü oluşmaktadır. Çaykur’un atıl durumdaki çay çöpünü kendi bünyesinde değerlendirmesi, aynı zamanda istihdam bekleyen mevsimlik işçisi için de olumlu bir adım olacaktır. Ayrıca nakliye, sıfır maliyetli hammadde gibi üretim maliyeti açısından neredeyse bedava olan girdiler ile piyasada önemli bir pay elde edilebilir. Çaykur markalı ürünlerin daha çok olması en önemli meselemizdir. Eminim ki Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim bey de bu konuya duyarsız kalmayacaktır.” dedi.

Özçelik ayrıca, çay çöpünden organik gübre üretimi için girişimlerde bulunan İl Genel Meclisi başkanı İbrahim Türüt ve tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, “Proje en kısa zamanda hayata geçirilerek yılda kullanılan 100 bin ton kimyasal gübreden bu aziz milletimiz umarız bir an önce kurtulur.” ifadelerini kullandı.