BBP Rize'de Aday Adaylığı başvuruları başladı

TAKİP ET

BBP Rize İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 14 Mayıs seçimleri için Rize'den Milletvekili Aday Adaylığı başvurularının başladığı belirtildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası il teşkilatlarına 14 Mayıs’da yapılacak olan seçim çalışmaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

BBP Rize İl Başkanlığı Siyasi ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nejmi Saruhan, yaptığı açıklamada; "Önceliğimiz şehrimizin evladı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıdır." diyerek, "2017 referandumunda ve 2018 seçimlerinde cumhur ittifakı kurulunca, ittifak ortaklarımız ile birlikte hareket ettik. Cumhur ittifakıyla eksik bulduğumuz noktaları dile getirdik, taleplerin takipçisi olduk. Cumhur ittifakı bir bütün olarak kararlı ve uyumlu şekilde yoluna devam ediyor." dedi.

BBP Rize Teşkilatı olarak göreve geldikleri yaklaşık 1.5 yılık süre içerisinde vatandaşların birçok mağduriyetini ve taleplerini Genel Başkan Mustafa Destici öncülüğünde çözüme kavuşturduklarını dile getiren Saruhan, "Sadece seçim zamanı değil geçim zamanında da Rizeli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kazanan Cumhur İttifakı olacaktır!

14 Mayıs tarihinde düzenlenecek seçimlerinde BBP olarak 81 ilin tamamında kendi isim, logo ve adayları ile seçimlere katılacaklarını vurgulayan Saruhan, "İttifak içerisinde olduğumuz için baraj sorunumuz yoktur. İnşallah hedefimiz Rize’den Büyük Birlik Partisi olarak en az 1 milletvekili almaktır. Bu vesile ile 14 Mayıs Seçimleri Rize Milletvekilliği Aday Adaylık Sürecimiz 15 Mart Çarşamba Günü itibariyle başlayıp 24 Mart Cuma Günü Saat 17.00’da sona erecektir. Aday adaylık müracaat bedelimiz yetişkinler için 5 bin TL, 18-25 Yaş arası Gençlerimiz ve kadın adaylar için 2 bin TL olup şehit yakınları, gaziler, engellilik durumu yüzde 40’tan fazla olduğunu belgeleyebilenler ile depremzede vatandaşlarımız için ücretsiz olacaktır." diyerek "2023 Seçimlerinin Ülkemize Hayırlı olmasını temenni ederim. Kazanan Cumhur ittifakı olacaktır.” şeklinde konuştu.