Başkan Özçelik, banka önü kuyruklarına dikkat çekti

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, Çaykur'un gerçekleştirdiği yaş çay ödemeleri sayesinde ülke ekonomisinin içinden geçtiği bu zor zamanlarda çay müstahsillerinin bir nebze de olsa nefes aldığını söyledi.

Başkan Özçelik, Koronavirüs (Kovid-19) salgınının henüz ortadan kalkmadığını ve bu yüzden her kurumun sağlık açısından tedbirler alması gerektiğini hatırlatarak, özellikle yaş çay ödemelerinden dolayı gözlemlenen banka önü kuyruklarına dikkat çekti.

Banka önündeki bekleme sürelerinin uzun olduğunu dile getiren Başkan Özçelik, "Banka önlerine konulacak numaratörler ve sadece yetkililer tarafından vatandaşa verilecek sıra numaraları ile tahmini işlem zamanı da bildirilirse insanlar özellikle de yaşlılarımız bir şekilde bir yerlerde oturup dinlenebilir ve zamanı gelince paralarını çekebilirler” dedi.

Vatandaşımızın dertleri ile dertlenmeliyiz

Yaş çay ödemesi yapan banka sayısının artırılması ve ortak ATM'lerden ücret kesiminin yapılmaması önerisinde bulunan Başkan Özçelik, "Ayrıca maaş kartlarına yatırılan çay parası ödemeleri vatandaşın hesaplama yaparken sıkıntı çekmesine neden olmaktadır. Zaten binbir güçlükle yapılan çay tarımımızın geleceği için; en azından vatandaş emeğinin karşılığını alırken zorluk çekmemesi arzumuzdur. Vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenmeliyiz. Bunu kendine dert etmeyen idareciler ya kendilerine çeki düzen vermeli ya da yerlerini işin ehillerine devretmelidir” dedi.