Başkan Kasap: 'ÇAYMER ile Türk Çay Sektörü gelişecek'

TAKİP ET

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çayeli'nde hizmete giren 'Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi' (ÇAYMER) in açılış programına katıldı.

Çay sektörünün rekabet edebilirlik kapasitesinin geliştirilmesi için Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetinin 10 Milyon Avro’luk ortak yatırımıyla kurulan Çaymer açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’da katıldı.

Açılış konuşmasını Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın yaptığı program Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Teknik destek ekibi takım lideri Stephen J.A. Newton’un sunumu ile devam etti.

Belediye Başkanı Kasap, yaptığı açıklamada; “Rize Ticaret Sanayi Odası ve Rize Ticaret Borsası bölgeye Doğu Karadeniz’in kilit sektörlerinden biri olan Çay sektörünün ve çay üreticilerinin geliştirilmesi için 10 Milyon Avroluk yatırım getirmiştir. Bu merkezimiz tesisimiz bölgedeki KOBİ’lere destek sağlayacağı noktalar farklı çay çeşitlerinin üretilmesinin yanı sıra , ÇAYMER ile Türk çay sektörünün gelişmesini sağlayacak. Çay yeni tatlar kazanacak, AR-GE çalışmalarıyla çayın kalitesi ve çeşitliliği arttırılacak, Türk çayı dünya pazarına açılıp Kobiler markalaşacak. Laboratuvarları ve pilot ekim alanlarıyla çok gerekli ve isabetli bir merkez oldu. Emeği geçenleri kutluyorum ilimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.