Barış Alıcı: 'İlk 11'de daha fazla süre alacağıma inanıyorum'

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'un Fenerbahçe'den kiralık transferi Barış Alıcı, ilk 11'de daha fazla süre aldığı taktirde takıma daha fazla fayda vermek istediğini söyledi.

Haber: Turgay AYHAN

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un sezon sonuna kadar Fenerbahçe’den kiralık olarak transfer ettiği 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Barış Alıcı, Trabzonspor maçı hazırlıklarının ilk gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sezon başındaki Bolu kampıyla birlikte yaklaşık 3 aydır Rize’de olduğunu hatırlatan Barış, “Geçen bu süre zarfında bireysel olarak takıma ve şehire alıştığımı, takım arkadaşlarımla olan uyumumun iyi olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda hem kendi adıma hem de takım olarak üstüne koyarak daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Liin ilk 4 haftasında alınan 8 puanın ardından önce içeride Gazişehir Gaziantep ve ardından deplasmanda Medipol Başakşehir mağlubiyetlerini değerlendiren Barış, “İlk dört haftada alınan başarılı sonuçlarında ardından hem şehrin, hem taraftarın beklentileri arttı. Tabii biz de bu beklentileri takım olarak karşılamak zorundaydık ama maalesef iyi bir başlangıcın ardından böyle bir kaza olabiliyor. Son hafta Başakşehir karşısında olmaması gereken bir sonuç aldık ama sonuçta futbolun içinde bu tür sonuçlar olabiliyor. Artık bu maç geride kaldı ve bizler her hafta bir sonraki maç için çalışmalarımıza yoğunlaşarak devam ediyoruz.” dedi.

Ligin ilk 6 haftasında 3 kez sonradan oyuna girerek Yeşil-Mavili formayı terleten Barış, “Herkes ilk 11 oynamak ister. Ben de çalışmalarıma bu hedef doğrultusunda devam ediyorum. Bu coşku ve heves olmazsa zaten hiçbir şey olmaz. Ben de çalışarak ilk 11’de daha fazla süre alacağıma inanıyorum. Bu şekilde takımıma daha fazla fayda vermek istiyorum.” dedi.

Hafta sonu oynayacakları Trabzonspor karşılaşmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Barış, “Bu maçın şehir için önemini biliyoruz. Takım olarak hem fiziksel, hem de psikolojik olarak hazırlanıp bu maça çıkacağız. Trabzonspor maçının lehimize olan tarafı, kendi sahamızda oynayacak olmamızdır. Taraftarımızın desteğini sonuna kadar hissetceğimizi düşünüyorum. Zaten Rize, bir futbol şehri, Taraftarımızın gücünü içerideki maçlarda olsun, yenildiğimiz son maç da dahil deplasmanlarda olsun inanılmaz hissediyoruz. Aynı coşku ve desteklerini devam ettikleri taktirde Karadeniz derbisinden de 3 puanı alarak inşallah galibiyet sevinci yaşarız.” dedi.

Geçen sezon Çaykur Rizespor’un ilk devrede Fenerbahçe’yi ve ikinci devrede Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-0’lık skorlarla mağlup ettiği maçlarda her iki takımda da forma giyen Barış’a, bu sezon bu iki takımla da Rizespor formasıyla karşı karşıya geleceğinin hatırlatılması üzerine, “Benim için ilginç bir deneyim olacak. Eski takımlarımla Rizespor’a karşı maç oynadım. Son iki maçta da Rizespor’un üstünlüğü vardı. Tabii Rizespor forması altında karşımızdaki rakip kim olursa olsun, yüzde yüzümü vererek mücadele etmek zorundayım. Bunu da yapacağım.” şeklinde konuştu.