BAL sezonu bitti: Çayelispor Play-Out oynayacak

TAKİP ET

Bu sezon 3 Rize takımının mücadele ettiği BAL'da Rize Özel İdarespor ligde kalırken, Çayelispor ise Play-Out oynayacak.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Bölge 1. Grupta 2021-2022 futbol sezonu sona erdi.

BAL 2. Bölge 1. Grup son hafta karşılaşmalarında Çayelispor sahasında Trabzon Doğanspor'u 2-0 mağlup etti. Rize Özel İdarespor ise deplasmanda Bayburt Belediyespor'u 4-1 mağlup etti. Salarhaspor ise haftayı BAY geçeren 3 puan aldı.

18 hafta süren mücadele sonunda 1. Grubu Trabzon ekibi Çarşıbaşı Belediyespor 43 puanla Şampiyon olarak tamamlarken, 2. Grup Lideri Eynesil Belediyespor ve 3. Grup Lider Doğubayazıt Belediyespor ile 3. Lig için Play-Off mücadelesi verecek.

Grupta mücadele eden 3 Rize takımından Salarhaspor, 20 puanla 7'nci sırada yer alarak ligden düştü ve bir sonraki sezon Rize Süper Amatör Liginde mücadele edecek. Ligi 39 puanla 3'üncü sırada tamamlayan Rize Özel İdarespor, önümüzdeki sezon da yeniden BAL Liginde mücadele edecek.

Grupta 37 puanla 4'üncü sırada yer alan Çayelispor ise Rize Süper Amatör Ligi Şampiyonu olan Kopuzlar Vakfı Veliköyspor ile Play-Out maçı oynayacak.  Çayeli eki maçı kazanırsa önümüzdeki sezon yeniden BAL Liginde mcadele edecek. Kaybetmesi halinde ise Rize Süper Amatör Ligine düşecek ve Veliköyspor yeni sezonda BAL Ligine yükselen takım olacak.