BAL'ın Rize ekipleri sezonu tamamladı: Çayelispor Play-Out oynayacak

TAKİP ET

Sezonun son maçlarına çıkan BAL ekiplerinden Rize Özel İdarespor Kars 36spor deplasmanından 1-1 berabere dönerken Çayelispor ise sahasında Arhavispor'a gol yağdırdı ve 8-0 galip geldi.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup 26’ncı ve son hafta karşılaşmalarında Çayelispor, ligin ilk devresinde deplasmanda 2-0 mağlup ettiği Arhavispor’u sahasında konuk ederken Rize Özel İdarespor ise ligin ilk devresinde sahasında 6-0 mağlup ettiği Kars 36spor deplasmanına konuk oldu ve her iki takım da oynadıkları maçlarla BAL sezonunu tamamladı.

Çayelispor’un BAL kaderi Play-Out ile belli olacak

Üst üste oynadığı 5 maçta sadece 1 puan alabilen Mehmet Ali Karaca yönetimindeki Çayelispor, ligin kalan 4 maçında ise rakiplerine adeta gol oldu yağdı. Arhavispor’u da 8-0 mağlup eden Çayeli ekibi son dört maçında rakiplerine 33 gol attı, kalesinde ise 4 gol gördü.

Sahasında konuk ettiği Arhavispor’a karşı ilk yarıyı 5-0 üstün tamamlayan Çayeli ekibi, ikinci yarıda 3 gol daha kaydetti. Karşılaşmanın gollerini 16’ncı dakikada Muharrem Bostancı, 17’nci, 4’nci, 73’üncü ve 88’inci dakikalarda Cemal Doğu, 19’uncu ve 24’üncü dakikalarda Muhammed Kurt ile 53’üncü dakikada Yunus Emre Yılmaz kaydetti. Cemal Doğu atılan 8 golün 4’ünü kaydetmiş oldu.

Sezonu 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyetle kapatarak 46 puan toplayan Çayelispor, Rize Özel İdarespor’un 8 puan gerisinde kaldığı için Rize Süper Amatör Ligi şampiyonu Güneysuspor ile oynayacağı Play-Out karşılaşmasının sonucuna göre BAL’a tamam ya da devam diyecek.

Rize Özel İdarespor BAL’a devam edecek

Üst üste oynadığı 7 karşılaşmayı kazanmasına rağmen geçen hafta lider Sebat ekibine 4-0 mağlup olarak seriyi bozan, 3. Lig hayallerini de önümüzdeki sezona bırakan Ekrem Dil yönetimindeki Rize Özel İdarespor, sezonun son maçını beraberlikle tamamladı.

Ligin ilk devresinde sahasında konuk ettiği ve 6-0 mağlup ettiği rakibi Kars 36spor’a karşı ilk devreyi 1-0 geride tamamlayan Rize Özel İdare ekibi, ikinci yarıda 83’üncü dakikada kazandığı penaltı şansını Mücahit Topal’ın gole çevirmesiyle sahadan 1-1 berabere ayrıldı. İlk yarıda Kars ekibinin golünü ise 6’ncı dakikada Mehmet Gündüz kaydetti.

Sezona Mikail Üzümcü ile başlayan ve son 12 maçında görevi Ekrem Dil’e devreden Rize Özel İdarespor, 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak 54 puanla ligi tamamladı. Rize Özel İdarespor, 4’üncü sırada ve Çayelispor’un 8 puanla bir sıra üstünde ligi tamamladığı için önümüzdeki sezon Play-Out oynamadan BAL Liginde yolculuğuna devam edecek.