BAL'da Rize Derbisinin kazananı Çayelispor oldu

TAKİP ET

BAL ekiplerinden Çayelispor ile Rize Özel İdarespor arasında oynanan Rize derbisini, 2-0 geriye düşen Çayelispor 4-2 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup 18. Hafta karşılaşmasında Smart Holding Çayelispor ekibi, ligin ilk devresinde deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Rize Özel İdarespor’u sahasında konuk etti.

Maçtan önce her iki takım futbolcuları da el ele tribünleri selamlarken, Çayeli Meydan Taraftar Grubu, 09 Şubat tarihinde 29 yaşında hayatını kaybeden Rize Özel İdarespor Takım Kaptanı Fatih Kaan Arıman için “Seni Unutmayacağız Fatih Kaan” tezahüratlarında bulundular.

İlk yarıda 5 golün kaydedildiği maçta Rize Özel İdarespor 2-0 öne geçti. Maçın 18’inci dakikasında Tuncay Şeker’in pasında topu filelere gönderen Alperen Gündoğdu, 42’nci dakikada ise Emirhan Kopuz’un sol çaprazdan kaleye doğru kestiği ortada topu tamamlayarak kaleye gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarının son 5 dakikasında rehavete kapılan Özel İdare ekibi 4 dakika içinde kalesinde 3 gol gördü. 44’üncü dakikada Nevres Demir ile farkı bire düşüren Çayeli ekibi 45+2’nci dakikada Halil İbrahim Cenik ile beraberliği yakalarken bir dakika sonra ise Cemal Doğu’nun golü ile öne geçerek ilk yarıyı 3-2 üstün tamamladı.

İkinci yarıda yeniden toparlayan Özel İdare ekibi Kadir Fazlıoğlu ve Doğukan Tüfekçi ile net gol şanslarından yararlanamazken Çayeli ekibi bu devrede kaydettiği tek golü 84’üncü dakikada Muhammed Ali Yılmaz’ın ayağından kaydederek aynı zamanda maçın skorunu belirleyen taraf oldu.

Geçen hafta Giresun deplasmanında en yakın rakibi 1926 Bulancakspor ekibine 2-0 mağlup olarak aradaki puan farkını ikiye düşüren Çayelispor 40 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. Rize Özel İdarespor ise 16 puanda kaldı.

Çayelispor, 10 Mart Pazar günü saat 13.00’da oynayacağı 19. Hafta maçında Bayburt Belediyespor deplasmanına konuk olurken Rize Özel İdarespor ise aynı gün ve saatte sahasında Serhat Ardahanspor ekibini konuk edecek.

Çayelispor ligin ilk devresinde sahasında Bayburt ekibini 4-0 mağlup ederken Rize Özel İdarespor ise ligin ilk devresinde deplasmanda karşılaştığı Ardahan ekibine 3-1 mağlup olmuştu.

Çayelispor: 4 – Rize Özel İdarespor: 2 / Foto Galeri

Çayelispor: 4 – Rize Özel İdarespor: 2

Stat: Çayeli İlçe
Hakemler: Berkay Yavuz, Türker Karabayır, Furkan Ali Karahan
Smart Holding Çayelispor: Enes Akgün, Barış Pune, Onur Beşli, Barış Büyükkara, Hakan Selim Yıldız, Muharrem Bostancı, Cemal Doğu (dk 73 Emre Yanık), Berkay Çelik (dk 46 Oktay Gümüş), Nevres Demir (dk 90+2 Melih Yıldız), Halil İbrahim Cenik, Furkan Safi (dk 46 Muhammed Ali Yılmaz)
Yedekler: Muharrem Şimşek, Oğuzhan Malcı, Hüseyin Eren, Ramazan Yılmaz, İsmail Özoğul, Bayram Çelik
Teknik Direktör: Şevki Tonyalı
Rize Özel İdarespor: Ulaş Saklangıç, Hasan Efe Özçelik (dk 76 Umut Can Çoban), Emirhan Kopuz, Muhittin Tüylü, Doğukan Tüfekçi, Berat Delihasan (dk 83 İbrahim Yılmaz), Devrim Torlak, Kadir Fazlıoğlu, Caner İlyas, Tuncay Şeker (dk 60 Alper İsmailoğlu), Alperen Gündoğdu (dk 46 Mustafa Demirci)
Yedekler: Muhammet Bartu Alan, Rıza Berktaş, Erkan Bozkurt, Fehmi Eren Çakmakçı
Teknik Direktör: Ömer Kocapir
Sarı Kart: Hasan Efe (Rize Özel İdare)
Goller: dk 44 Nevres Demir, dk 45+2 Halil İbrahim Cenik, dk 45+3 Cemal Doğu, dk 84 Muhammed Ali Yılmaz (Çayelispor), dk 18, dk 42 Alperen Gündoğdu (Rize Özel İdare)