Bakırcı kasketini Olimpiyat Çocuğuna hediye etti

TAKİP ET

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Rize'de bulunan öğrenciler, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı ziyaret ettiler.

25 ülkeden Rize’ye gelen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın 80 öğrencisi, Rize’yi gezdikten sonra il yöneticilerini ziyaret etti.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın öğrencileri temsilen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı Tataristan, Bangladeş, Malezya, Makedonya, Yemen ve Tanzanyalı öğrenciler ziyaret ettiler.

Ziyarette, Tanzanyalı öğrenci Lokman Cuma, Fatih Kısaparmak’ın “Bu adam benim Babam sekiz köşe kasketiyle” adlı şarkısını okudu. Şarkıyı dikkatle dinleyen Başkan Bakırcı, Lokman’ı alkışlayarak; ”Bilir misin sekiz köşe kasketi“ diye bir soru yöneltti. Tanzanyalı öğrencinin cevabı ”hayır” olunca Başkan Bakırcı, odasından getirdiği Sekiz köşe kasketini Tanzanyalı öğrenci Lokman Cuma’ya hediye etti. Ve Lokman’dan Cumartesi günü yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarında bu kasketi takıp şarkısını sahne de seslendirmesini istedi.

Bakırcı sözlerini; “Olimpiyatlara İlimiz ev sahipliği yapıyor. Bu oluşumun Rize’ye yansıması bizleri de onurlandırmıştır. Gençlerimizin başka milletlerden olmasına rağmen Türkçe şarkılarımızı mükemmel bir şekilde seslendirmesi, yorumlaması gayretli bir çalışmayı ortaya koymuştur. Bu organizasyonu ilimize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.