Bakırcı: Bunun hesabını kimse veremez

TAKİP ET

Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediye bloklarıyla ilgili net konuştu.

Bakırcı, Erzurumlular Derneği Başkanı Ahmet Özyürek, Baro Başkanı Yunus Çoruh ve üyelerle bir araya gelerek sıkıntı ve talepleri dinledi.

Dernek Başkanı Özyürek, Başkan Bakırcı’nın, Rize, Erzurum ve İspirli hemşehrilerine yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğunu belirterek, "Verilen hizmetler Rize, İspir ve Erzurum  arasındaki yakınlığın bir vücudu tamamlayan unsurlar olduğunun en güzel ifadesidir" dedi.

"Benim için Rize, Güneysu, Salarha,Kalkandere, İyidere  vb. yerler ne ise İspir ve Erzurum da odur" diyen Başkan Bakırcı, Belediye bloklarının durumu ile ilgili gelen soruya ise, “Belediye Blokları Rize sahilindeki dolgu alanı gibi bu şehrin önemli  sorunlarından bir tanesidir. Binalarımız statik ömrünü tamamlamıştır. Yapılan incelemelerde neredeyse kendiliğinden yıkılacak konumda oldukları ortaya çıkmıştır. Bu binaların yıkılıp tekrar yapılması gerekiyor. Avam projelerini yaptırdık ve şimdiki çalışmamızda boşalttığımız dükkanın pencerelerini söküp duvarını kırıyoruz. Bu binalarımızı biz yıkmazsak Allah korusun yarın kendisinin yıkılması çökmesi halinde bir facia ile karşı karşıya kalınması demektir. Bu konuda kararlıyız yapmak mecburiyetindeyiz ve yapacağız çünkü ileride bu binalarımızın kendiliğinden yıkılması halinde bunun hesabını verebilecek kimse yoktur. Önlemimizi almak zorundayız.” diye konuştu.

Ziyaret, bölgelerine yapılmış olan özverili çalışmalardan ötürü, Dernek Başkanı Ahmet Özyürek’in, Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya takdim ettiği Plaketle sona erdi.