Bakanlık 3 çay firmasında daha katkı maddesi tespit etti

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı taklit, tağşiş ve hileli ürünler listesine göre 3 çay firmasında da katkı maddesine rastlandı.

Daha önce 7'si Rize'den olmak üzere 18 çay firmasının satışa sunduğu kuru çaylardan gıda boyası tespit edildiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez yine bir tanesi Rize'de olmak üzere Ankara ve İstanbul merkezli hizmet veren toplam 3 çay firmasında daha katkı maddesi tespit etti.

Tarım Bakanlığı tarafından paylaşılan son listede 91 firmaya ait 113 ürün tespit edildi. 2012 yılından bu yana kontrol edilen firmalara ait bu güne kadar 3 bin 605 üründe tağşiş ve taklit ürünlere rastlandı.

Son paylaşılan listede Carrefour marketlerinde satışa çıkan 500 gramlık Filiz Çayı paketlerinde gıda boyası tespit edildi. İstanbul merkezli Ali Rıza Usta'ya ait Dinar Markasına ait Dinar Filiz Siyah Çay markasında da gıda boyası tespit edilirken, Ankara merkezli Pelnur Gıda Kozmetik firmasına ait Lupuslife markasının Acı Çehreli Bitki Çaylarında ilaç etken maddesi tespit edildi.
İlgili Haberler

11 çay firmasının gıda boyası kullandığı tespit edildi

Bakanlık, 7 çay firmasında da gıda boyası tespit etti