Bakanlar afet bölgelerindeki incelemelerine devam ediyor

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sel ve heyelan yaşanan Rize'de incelemelerini sürdürüyor.

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Ballıdere Köyü Tatlısu mevkisinde, selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Selin olduğu günden beri vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Yerinde onların rızasını almak, onların yaralarını sarmak adına da sürecimizi hızlı bir şekilde götürmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız Rize'de sel felaketinin yaralarını bir an önce sarmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla bütün Rize genelindeki taşkın riski altındaki yapılara ilişkin çalışmalarımızı bilhassa Madenli, Çayeli, Muradiye, Güneysu ve Büyükköy olmak üzere yaptık. Merkezdeki Salarha'ya doğru alanlarda da yine çalışmalarımızı başlatacağız. İnşallah 1 yıl içerisinde de konutlarımızı bitirip kardeşlerimize teslim edeceğiz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ise sel ve heyelan yaşanan Güneysu ilçesi ile merkeze bağlı Muradiye beldesi, Karasu köyü ile selden etkilenen çay ve helva fabrikalarında inceleme yaptı.

Buradaki zarar ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Soylu ve Karaismailoğlu ile Yazıcı, Muradiye beldesinde kayıp olduğu bildirilen Batuhan Delihasan'ın ailesiyle görüştükten sonra Delihasan ile diğer kayıp Hasan Arıcı'nın bulunması için Alakoz ve Potamya derelerinde gerçekleştiren arama-tarama faaliyetlerini de takip ettiler.

Bakanlar, akşam saatlerinde Rize Merkeze gelerek Valilik binasındaki AFAD acil yönetim merkezine gelerek son durum hakkında değerlendirmeler yaptılar.