Bakan Pakdemirli: Kimsenin ürünü tarlada kalmayacak

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mayıs ayının ilk haftasında taban fiyat açıklamasını gerçekleştireceklerini söyleyerek, kimsenin ürününün tarlada kalmayacağını ifade etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) Danışma Kurulu toplantısına video konferans yöntemiyle katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kimsenin ürünü tarlada, hayvanı elinde kalmayacak. Gerekirse devlet olarak biz alacağız." şeklinde konuştu.

İl dışından Rize ve bölge illerine çay hasadı için gelemeyecek olan çay üreticilerini umutlandıran bu açıklamaya ek olarak Bakan Pakdemirli, bu yıl daha fazla üretime ağırlık vereceklerini dile getirerek, "Üretimin planlı ve sürdürülebilir bir biçimde artması için gayretle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, bu yıl ki artan maaliyetleri de göz önüne alarak üreticiyi ve çiftçiyi memnun edecek, doyurucu bir fiyat politikası belirleyeceklerini söyleyerek, hasat zamanı gelmeden önce ve hububat ürünlerinde ise Mayıs ayının ilk haftasında taban fiyat açıklamalarını gerçekleştireceklerini belirtti.