Bakan Kurum: Rize'deki selde 1,5 Milyon TL'lik hasar var

TAKİP ET

Sel ve heyelan sonrasında Rize'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hasarın yaklaşık 1,5 Milyon TL olduğunu söyledi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşanan sel ve heyelanların ardından bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak hasar gören Çayeli ilçesindeki Şairler Deresi alanında ve ardından Madenli Beldesinde incelemelerde bulundu.

Rize'de metrekareye 278 kilo yağış düştüğünü belirten Bakan Kurum, Çayeli ilçesinde ve Madenli beldesinde 4 yapı, 20 iş yerinin afetten etkilendiğini ifade ederek, "Madenli ilçemizde içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri ve yollarda ciddi hasarlar meydana gelmiş durumda. Çayeli ilçemiz için Şairler Deresindeki güzergah üzerinde de selden etkilenen yapılar bulunuyor. Bu yapıların bugün itibarıyla boşaltma sürecini yapıyoruz. Biz Rize'den ayrılmadan da taşınma ve yıkım süreci başlatılacak." dedi.

Yıkılacak yapıların ardından dere güzergahının genişletilerek ve köprünün iyileştirileceğini belirten Bakan Kurum, "Buradaki vatandaşlarımıza 5 bin lira taşınmaları suretinde kira yardımı, yine oradan kaldıracağımız esnafımıza da 10 bin lira da taşınma yardımı desteğini yarın itibarıyla Valiliğimiz kanalıyla vereceğiz ve Şairler Deresi güzergahı üzerindeki bu yapıları kaldırmış olacağız." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'deki sele ilişkin yaklaşık 1,5 milyon liralık bir hasarın söz konusu olduğunu ve bu hasarın hibe kapsamında karşılanacağını belirterek, "Madenli beldemizde 200-250 konut yapmayı kararlaştırdık. Hep birlikte dere güzergahı üzerinde bulunan yaklaşık 250-300 yapıyı da yapacağımız bu konutlara taşımak suretiyle vatandaşımızın yanında olacağız." dedi.