Bakan Kurum: Belediye Blokları 1 yıl içinde tamamlanacak

TAKİP ET

Rize'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, belediye bloklarının 1 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylasında devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmalarının incelenmesinin ardından, Rize Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Rahmi Metin'den Rize’de yapımı devam eden yatırımlarla ilgili brifing aldı.

Başkan Metin; Yağlıtaş Kentsel Dönüşüm Projesi, Belediye Blokları, Millet Bahçesi, Kültür Sokağı, Sosyal Tesis projeleri ve sahilde devam eden dolgu çalışmalarının hangi aşamada olduğuna dair görsel sunum eşliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bilgilendirmede bulundu.

Ardından Belediye Blokları inşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, "Rize merkezde eski belediye blokları diye bildiğimiz alandayız. Burası deprem riski taşıyan bir alandı, 21 bin metrekarelik bu alanda kentsel yenileme projesi başlattık. Şu an itibariyle vatandaşlarımızla uzlaşarak, onları mağdur etmeden taşınma ve kira yardımı vermek suretiyle projemizin başlangıcını vermiş olduk. Zemin iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor ve kot itibariyle baktığımızda deniz seviyesinin altına inmiş bulunmaktayız. Burada gerekli zemin iyileştirmeleri de yapılıyor. Bir yıl içinde 404 adet ofis, 200'de ticari ünite olmak üzere önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. 1 yıl içinde tamamlayıp, Rize merkezde tarihi bir dönüşümü tamamlamış olacağız. Burası şehrin kalbi ve hemen önüne de millet bahçesi yapacağız.” dedi. 

Bakan Kurum, incelemelerin ardından Rize'den ayrıldı.