Bakan Kurum: Amacımız yaraları en hızlı şekilde sarmaktır

TAKİP ET

Rize'de meydana gelen sel ve heyelanın yaşandığı geceden bu yana bölgede olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayram boyunca da tüm ekiplerin bir fiil sahada çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kurban Bayramı namazını Rize Sahil Camii'nde kılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayram namazının ardından basın açıklaması yaptı.

Selin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte bölgeye geldiklerini hatırlatan Bakan Kurum, yaşanan afette 6 vatandaşın hayatını kaybetmesi ve iki vatandaşın kaybolması nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi.

"Selin olduğu andan itibaren bir seferberlik anlayışıyla tüm ekiplerimiz, tüm kurumlarımız seferberlik ruhu ile hareket ettiler." diyen Bakan Kurum, bayram boyunca tüm ekiplerin selin izlerini silmek için sahada çalışıyor olacağını dile getirerek, "Rize genelinde tüm sel bölgelerinde ki alanların hasar tespitleri yapıldı. Bayramdan hemen sonra kalıcı imalatların yapım sürecine gireceğiz. Bayram boyunca ve bayramdan sonra da çalışıyor olacağız ve yaraları sarıyor olacağız." dedi.

Selden etkilenen ve sel riski altında olan binaların yerine TOKİ tarafından yapılacak 550 bina için düğmeye basıldığınıda dile getiren Bakan Kurum, bir yıl içinde konutların teslim edilmesini hedeflediklerini söyleyerek, "Amacımız Rize'de selden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını en hızlı şekilde sarmaktır." şeklinde konuştu.