Bakan Bak, Rize amatörünün sahasını unuttu!

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'nin spor şehri olma yolunda hızla ilerlediğini söylerken, 5 yıl önce yıkılan ve hala yapılamayan merkezdeki amatör futbol sahası için bir müjde vermedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 24 Haziran seçimleri kapsamında Pazar ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kendisinin de Pazarlı olduğunu hatırlatan ve Pazar'ın bir spor ilçesi olduğunu ifade eden Bakan Bak, bütün ilçelere spor salonu ve gençlik merkezi yapmak için çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayarak, "Rize spor şehri olmaya hızla yürüyor. Çaykur Rizespor Süper Lig'e çıktı. Alt yapı tesisleri için temeli atıldı. Çok önemli sporcular çıkacak." diye konuştu.

Rize Amatör Futbol kulüplerine hizmet veren ve 5 yıl önce, "Yenisi yapılmadan eskisi yıkılmayacak" sözü verilmesine rağmen yıkılan Ekrem Orhon Sahasının yapımının bir türlü gerçekleşemediği Rize'de "Biz Türk sporunun büyümesini, gelişmesini istiyoruz." açıklamasını yapan Bakan Bak, "Bu ülkenin sporda sıçrayışı için gerekli altyapı tesisleri yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Sakarya'ya yeni bir stat, Diyarbakır'da müthiş bir stat. Her yer Sayın Cumhurbaşkanımızın eserleri ortaya çıkıyor." ifadelerini kullanırken, Türkiye'de il merkezinde amatör futbol sahası olmayan tek ilin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize olduğunu unuttu.

"Çaykur Rizespor güçlü bir kulüp"

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, bir gazetecinin, Çaykur Rizespor'un transfer yapmakta zorlandığını, bunun nedeninin eski teknik direktör Hikmet Karaman'ın kulüpten alacakları için icra başlatması olduğunu ifade etmesi üzerine, şunları kaydetti: "Çaykur Rizespor güçlü bir kulüp. O konularla çok engellenecek bir konumda değil. Çaykur Rizespor yöneticileri ve camiası güzel bir yapılanma ve transfer ile takımın daha iyi yerlere gelmesi için çalışacak. Bu konular aşılır. Tempoyu artırıp güzel çalışmalar yapılacaktır. Karaman ile yaşanan gelişmeler işveren ile çalışan arasındaki mesele. Kamuoyu takdir edecektir."

Ümit Kayıhan için başsağlığı dileği

Çaykur Rizespor'un da bir buçuk yıl teknik direktörlüğünü yürütmüş olan ve 64 yaşında hayatını kaybeden teknik direktör Ümit Kayıhan için de başsağlığı dileyen Bakan Bak, "Değerli insan, Türk sporuna hizmet etmiş bir insan." yorumunu yaptı.