Bahçeşehir Koleji'nde Apply Fentek Sınavı için başvurular başladı

TAKİP ET

Bahçeşehir Koleji'nin Türkiye'nin 14 ilinde bulunan Fen ve Teknoloji Liselerine öğrenci kabulü için uyguladığı Apply Fentek lise kabul modeli için başvurular başladı.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nde öğrenim görmek isteyen ve Apply Fentek sistemine başvurularını tamamlayan öğrenciler ilk aşamada online sınava girecek. Apply Fentek sistemini için son başvurular 7 Mayıs’ta alınacak.

Aday öğrenciler sistemin ilk aşaması olarak 9 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 11.00’da tek seans olarak yapılacak sınava online olarak kendi evlerinde, kendi bilgisayarlarından katılabilecekler.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, "Öğrenciler 9 Mayıs’ta YEGAM Mentora üzerinden düzenlenecek ve evlerinden kendi bilgisayarlarıyla katılacakları online sınava girecekler. 23 Mayıs’ta açıklanacak sınav sonrası kabul alan öğrenciler; 25-31 Mayıs tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Akademik Kurulu tarafından yapılacak mülakatlara katılacaklar. 7 Haziran’da M.E.B tarafından düzenlenecek Lise Giriş Sınavı’na da katılacak olan öğrenciler; 1-14 Haziran tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine kayıt yaptırabilecekler." dedi.