Ayder Yaylası'nda yatırımın tutarı 2 Milyar Lirayı buldu

TAKİP ET

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylasında yapımı devam eden bin 700 araçlık otopark için 2 Milyar Lira harcandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte geldiği Rize'de Çamlıhemşin İlçesine bağlı AYder Yaylasında incelemelerde bulundu.

Ayder Yaylasının, Türkiye'nin "Cennet köşe" denilebilecek bir yer olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, "Her ay 450 bin kişinin geldiği bir yerdeyiz. Burası eski haliyle bırakılsa plansız, dağınık, otopark sorunu olan ve kontrol dışına çıkmış envai çeşitli işlerin yapılabildiği ve bir müddet sonra da böyle giderse, 'Cennet köşe' diyeceğimiz yerin artık 'berbat bir köşe' denilecek hale gelmesini hep birlikte seyrederdik” dedi.

Ayder Yaylası'nda yürütülen projeler hakkında da açıklama yapan Bakan Özhaseki, "Tabiatın içerisinde asla gözükmeden, sırıtmadan, toprağın içerisine gömülü vaziyette bin 700 araçlık bir otopark yapıyoruz. Bakanlık olarak bu bölgede harcadığımız rakam toplamda yaklaşık 2 Milyar lira. Ayder yaylamıza uygun her bir adım atıldığında buraya gelenler çoğalacaktır. Burası çok daha yaşanabilir, herkesin iftiharla dışarıda övünebileceği yer olacaktır. Türkiye için de cari açığı azaltacak ekonomik bir geliri olacaktır" ifadelerini kullandı.