Ayar şaşırttı: 'Çaykur işçisi kadro istemesin'

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, katıldığı televizyon programında Çaykur'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro istememesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan tarafından Çaykur'da geçici olarak çalışan mevsimlik işçilere kadro verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verilirken, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ise bir hafta sonra TBMM'ye sunduğu teklifte Çaykur'daki mevsimlik işçilere kadro verilmesini istemek yerine, çalışma sürelerinin 9 aya çıkartılmasını talep etmişti.

Ayar, Çay TV'de katıldığı ve Togay Muradoğlu'nun sunduğu "Çay'da Sabah" programında yaptığı açıklamada, Çaykur'daki mevsimlik işçilerin 180 günden fazla çalışması için çalışma yaptıklarını ve bu sürenin 9 aya uzatılması için girişimlerinin olduğunu hatırlatarak, bu süreçte yapılan çalışmaların ve taleplerin imkansız hale gelmemesi için işçilerin kadro istememesi gerektiğini söyledi.

İmkansız hale getirir

Çaykur’a her yıl belirli miktarlarda ihiyacı kadar memur alımı yapıldığını söyleyen Ayar bu ihtiyacında Çaykur bünyesinde bulunan personelden karşılanması gerektiğini ancak mevcut mevzuatların buna izin vermediğini belirti.

Mevsimlik işçilerin 180 günden fazla çalışma isteklerini her platformda dile getirdiklerini ve bunun için üzerlerine ne düşerse takipçisi olduklarını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar bu aşamada mevsimlik işçilerden kadro istememelerini, bunun yapılan tüm çalışmaları ve talepleri tamamen imkansız hale getireceğini ifade etti.