Ay Taşı Tesbihler Dikkat Çekiyor

TAKİP ET

İsmiyle ve görüntüsüyle dikkat çeken ay taşı aksesuarları süsleyen değerli taşlardan biridir. Görüntüsü itibariyle ona ay taşı denmiştir. Şeffaf gibi görünmektedir ve beyaz ile krem arasında farklı tonlara sahiptir. Sağlığa olan faydaları ile ön plandadır. Genelde tesbih yapımında kullanılır. Ay taşının doğal bir taş olması ona farklı manalar yüklemiştir. Bunlardan biri de uğursuzluğu savdığıdır. Bilimsel çalışmalar sonucu ay taşının faydaları kanıtlanmıştır. Bu da onu popülerlerden biri yapmıştır. Tesbih alacaksanız ve hangi taştan olmasını istediğinizi seçemiyorsanız ay taşına yönelebilirsiniz. Romalılar tarafından birçok farklı noktada kullanılan ve geçmişten günümüze kadar uzanan ay taşının özellikleri hakkında detaylı bilgi için yazının devamına bakabilirsiniz.

Ay Taşının Özellikleri

Belki de dünya var olduğundan bu yana var olan doğal taşlardan biri olan ay taşı, özellikle Antik Roma tarafından sıklıkla kullanılmıştır. Onlar da bunu aksesuar yapımında tercih etmiştir. Ayrıca kutsal tapınaklarda da süsleme olarak kullanıldığı görülmektedir. Yarı şeffaf bir görüntüsü vardır. Bu da onun görüntüsüne albeni katmaktadır. Şeffaf görüntüsünden mavi ve turuncu renkleri kolayca ayırt edebilirsiniz çünkü bu şekilde yansımalar yapabilmektedir. Sadece onu ışığa tutmanız yeterlidir. Kesinlikle mavi bir renk saçtığını göreceksiniz. İşte orijinal ay taşı ile sahte ay taşını birbirinden ayırt etmenin en iyi yolu budur. Sahte ay taşını ışığa ya da güneşe tuttuğunuzda mavi renk vermez. İmitasyon ürünler ay taşı tesbihlerinde sıklıkla kullanılır ve ticaret hilesi olarak satışa sunulur.

Ay Taşı Tesbihlerin Sağlığa Faydaları

Doğal bir taş olarak ön plana çıkan ay taşı birkaç işlemeden geçtikten sonra teşbihlerdeki yerini alır. İşlemesinin oldukça zahmetli olduğu bilinir. Sağlık açısından hiçbir faydasını kaybetmemesine özen gösterilir. Ay taşı tesbihlerinin sağlığa faydaları olarak en başta böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca kişinin daha pozitif olmasını sağlar ve yaşama sevinci katar. Bununla birlikte duygusal dengeyi sağlayarak depresyona çok iyi gelir. Stresi azaltır. Bacak ve sırt ağrılarına birebir olduğu bilinmektedir. Kadınlarda adet düzeni sağlar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve daha doğru çalışmasına yardımcı olur. Kesinlikle ay taşı tesbihler tercih edilebileceklerin başındadır.

Kaynak: https://www.tesbihsefasi.com