Avcı: 'Yeni bir şehir inşa edeceğiz'

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Şehir Hastanesi için 2020 bütçesine para ayrıldığını belirterek ihalenin Mart ayı içinde yapılacağını söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İyidere ve Kalkandere ilçelerinde yaptığı incelemelerde Rize için düşünülen projeler hakkında bilgi verdi.

Avcı, “Rize şehir hastanesi ile birlikte Türkiye’de 10 tane şehir hastanesine 2020 bütçesinde para ayrıldı. Mart ayında proje ihalesine çıkılacak. Rize Merkez sanayi sitesini Çiftekavak mahallesine taşıyoruz. Mevcut sanayi sitesini de kamulaştırıyoruz. Yanında ÇAYKUR’un bir arazisi var inşallah orayı da birleştirip ortaya çıkan alana yeni bir şehir inşa edeceğiz. Ama bayağı bir adım atmamız lazım.” dedi.

Kalkandere ilçesi için düşünülen projeler hakkında da bilgi veren Milletvekili Avcı, “Kalkandere’de cephe giydirme çalışması yapıyoruz. TOKİ ile bir konut üretme projemiz var. Şu an son noktadayız. En önemli konumuz Kalkandere için bir tünel projemiz var. Kalkandere merkezini organize sanayi bölgesine bağlamak istiyoruz. Doğal gaz çalışmalarımız var. Bununla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Kalkandere spor kompleksi 15 Ocak’ta ihaleye çıkıyor.” dedi.