Avcı: Rize için en iyisi neyse onun takipçisi olacağız

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, "Ortak paydamız Rize, Rize için en iyisi neyse onun takipçisi olacağız' dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İl Başkan yardımcısı Fatih Mehmet Köse, İlçe Başkanı Burak Ak ve İlçe Başkan yardımcısı Ozan Burak Biberoğlu ile birlikte Rize Muhtarlar Federasyonu ve Rize Muhtarlar Derneği'nin yeni ofislerini ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Rize'deki çalışmalardan bahseden Milletvekili Avcı Türkiye’nin en mega projelerinden üç tanesinin daha yatırımının temellerini attıklarını belirterek şunları kaydetti; "Havalimanımız zaten başlamış son sürat devam ediyor ve inşallah bu senenin sonunda da ilk uçak inecek bütün planlamalar bu yönde şimdi pistin betonlaması asfaltlanması çalışmaları yavaş yavaş başlıyor, bir taraftan da çok hızlı bir şekilde terminal binası inşaatımız devam ediyor.

İyidere Lojistik Merkez

Rize’nin en önemli meselelerinden biri lojistik merkezdi. Türkiye’nin en büyük mega işlerinden biridir. Yaklaşık 1.5 katrilyon 2 katrilyon civarında bir yatırımdan bahsediyoruz. İyidere’de bölgemizi iç akslara bağlayacak yani denizden gelen ürünü içeriye transfer edecek, içerden gelen ürünü deniz yoluyla transfer edebilecek bir ticari merkez oluşturulacak. Geldiğimiz noktada o inşaatı hızlı bir şekilde başlatacağız inşallah.

Rize Şehir Hastanesi

Rize Şehir Hastanesini yatırım programına aldık yaklaşık 1000 yataklı bir hastane inşallah çok yakın bir zamanda inşaa etmeye başlayacağız. Bütün ilçelerimizi ilgilendiren bir proje bu. Yakında dolgu ihalesini inşallah gerçekleştireceğiz. Gündoğdu bölgesinde yaklaşık 300 dönümlük bir alanı doldurmayı planlıyoruz."

Bütün ilçeleri ilgilendiren bir kentsel dönüşüm meselelerinin de olduğunu belirten Avcı, Rize Merkezden başlayan dönüşüm çalışmalarının ilçeleri de cesaretlendirdiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçelerde de devam edeceğini ifade ederek, "Ortak paydamız Rize, Rize için en iyisi neyse onun takipçisi olacağız” dedi.