Avcı: 'Pazar'da Kentsel Dönüşüme ihtiyaç var'

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Pazar ilçesinin görsel anlamda uygun görünmeyen binalara sahip olduğunu söyleyerek, Pazar'da kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi.

Pazar ilçesinde ziyaretlerde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Pazar'da kentsel dönüşüm çalışmalarının mutlaka gerçekleştirilmesinin gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların da destek vermesi gerektiğini belirten Milletvekili Avcı, "Pazar’ımızın Sahil kesimindeki binalara bakıyoruz görsel anlamda gerçekten hiç uygun gözükmüyor. Pazar’ımızın asli kimliğine, o siluete yakışmayacak derecede kötü gözüküyor. Pek çok ilçemizde binalarımızı giydirdik, dönüştürdük. Pazar’da da bu dönüşüme ihtiyacımız var." dedi.

Rize merkezdeki belediye blokları ve çevresinin kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu yepyeni ve çok modern bir alan oluşturulacağını hatırlatan Avcı, "Aynı kararlılığı Pazar’da da görmek istiyoruz. Bunun için Pazar Kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Ayrıca Pazar’ımızı muhakkak bir millet bahçesine kavuşturmalıyız. Pazar Tünelinin oradan karayollarımız bir kavis yapıyor. Eğer oradan yeni bir tahkimat yapabilirsek çok geniş bir alana kavuşmuş oluyoruz. Böylece hem yolumuzun standardını çok daha yüksek hale getirmiş olacak hem de Pazar İlçemizi bir millet bahçesine kavuşturmuş olacağız." dedi.

Pazar'daki ana caddenin bütün sokak iyileştirmelerini bina cepheleriyle birlikte yapabileceklerini söyleyen Avcı, "İller Bankası Genel Müdürlüğü'nün projesiyle caddeyi başından sonuna kadar Pazar’ın merkezini bir dönüştürelim istiyoruz. Bir kimliğe kavuşturalım istiyoruz.” dedi.