Av sezonu kapandı

TAKİP ET

2018-2019 yılı Av Sezonu sona erdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2018-2019 Av Döneminin, Merkez Av Komisyon Kararı uyarınca 03 Mart 2019 tarihi itibariyle kapandığı belirtildi.

Açıklamada, bu tarihten itibaren Mayıs ayı içerisinde Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenecek 2019-2020 Av Dönemi açılış tarihine kadar ülke genelinde avlanmanın yasak olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı bu dönemden itibaren avın açılacağı Ağustos ayına kadar bütün avcılık faaliyetleri yasaktır" denildi.

Tüm avcıların yasağa uyması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, bu dönemde avlanan vatandaşların 513 TL ile 75 bin TL arasında değişen para cezalası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklama şöyle tamamlandı: "Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfından tüm vatandaşlarımızın doğal ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesini, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir"