Ateş: Ülke 20 yılda bu hale getirildi

TAKİP ET

Bir dizi program için Rize'ye gelen Saadet Partisi GİK Üyesi Arslan Ateş, evine ekmek götürmekte zorlanan milyonlarca vatandaş olduğunu söyleyerek, bu hale 20 yıllık iktidar döneminde gelindiğini belirtti.

Esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri yapmak üzere 3 günlük bir program için Rize’ye gelen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Arslan Ateş, Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saadet Partisi olarak tüm yurtta eş zamanlı şekilde programlar gerçekleştirdiklerini belirten Ateş, "2022 yılının kilitlendiği bir yer var, o da ekonomi. Şu anda her yerde yangın var. Nereye giderseniz gidin herkes bu tablodan etkilenmektedir. Bu sorunun kısa orta ve uzun vadeli çözümünü Saadet Partisi olarak anlatmak mecburiyetindeyiz. Bu yüzden vatandaşlarımızın arasındayız." dedi.

Orta direk tabirinin artık tamamen ortadan kalktığını ve fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğu bir dönemin yaşandığını söyleyen Ateş, "Bugün bu adaletsiz sitemde evine ekmek götürmekte zorlanan milyonlarca insan var. Ülke 20 yılda bu hale getirildi, bunu görmek lazım. 2023 yılının bütçesinde vergiden elde edilen gelir üç katına çıkarıldı. Gelirin zaten yüzde doksanını vergi oluşturuyorken üç katına çıkartılıyor. Ne yazık ki hükümetin ekonomi programı bilinmiyor. Ortada yönetilmesi gereken bir sorun değil, bir kriz var. Bunu vatandaşa açıklayamadıkları için her gün bir müjde açıklıyorlarmış gibi yapılıyor." şeklinde konuştu.