ASKF Rize seçimlerine TÜFAD Başkanından tepki

TAKİP ET

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, geçtiğimiz gün yapılan Rize ASKF Olağan Genel Kurulu seçimlerine tepki gösterdi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi Olağan Genel Kurulu seçimlerinde gerçekleştirilen tüzük değişikliği, TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu tarafından tepkiyle karşılandı.

09 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen ASKF seçimlerinde yapılan tüzük değişikliğinin Anayasaya, Medeni Kanuna ve İnsan Haklarına aykırı olduğunu ifade eden Karafazlıoğlu, Medeni Kanunun Üyelerin Hakları başlıklı Eşitlik İlkesini kapsayan 68'inci maddeye ve Oy Hakkını kapsayan 69'uncu maddeye aykırı olduğunu iddia etti.

ASKF Rize Şubesi tarafından delege olma ve Başkanlığa aday olma kriterlerine getirilen yeni tüzük maddelerinin Medeni Kanundaki ilgili maddelerle uyuşmadığını dile getiren Karafazlıoğlu, "Bu Maddelere baktığımızda sınıf, zümre farkı yoktur. Üye olan herkes oy kullanma hakkına sahiptir. Bunun başka bir izahı olamaz. Ayrıca Doğal delegeliklerin varlığı ve onur kurulunun doğal delege olarak yazılması ise dernek mevzuatına aykırıdır." dedi.

Bir önceki Olağanüstü Genel Kurul seçimlerinin mahkemeye taşındığını jatırlatan Karafazlıoğlu, "Halen mahkemesi devam eden bu ASKF, bir skandala daha imza atmış ve bu şekilde antrenör camiamızı ASKF Seçimlerinden dışlamaya çalışmıştır. Antrenörlerin seçme ve seçilme haklarını ellerinden almak kişisel hırstan kaynaklanan bir davranıştır." dedi.

Yeniden ASKF Başkanı seçilen Ali Çelik'in de bir antrenör olduğunu hatırlatan ve değiştirilen tüzük maddesinde son üç yıl içinde faal şekilde antrenörlük yapanların delege olamayacağı ve başkanlığa aday olamayacağı maddesinin getirildiğine dikkat çeken Karafazlıoğlu, "Kongrede dikkatimizi çeken bir başka konu ise seçime geçilmeden önce tüzük değişikliği kararı alınmış seçimde oy kullanan ve yönetim listelerinde yer alan dört antrenör arkadaşımızın yazılması olmuştur. Bu da ne kadar çelişkili bir durumda olduklarının kanıtıdır. Bizler TÜFAD ailesi olarak bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizi bilmelerini istiyoruz. Gerekli yerlere mercilere bildirerek bu anti demokratik oldu bittiyi kabul ettirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Medeni Kanunun 68 ve 69'uncu maddeleri şöyle;

Madde 68 (Eşitlik İlkesi); Dernek Üyeleri eşit haklara sahiptirler. Dernek üyeleri arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, din ve mezhep, aile, zümre ve sınıf farkı gözetmez; eşitliği bozan veya bazı üyelere bu sebeple ayrıcalık tanıyan uygulamalar yapamaz. Her üyenin derneğin faaliyetlerine ve yönetimine katılma hakkı vardır. Dernekten Çıkarılan veya çıkarılan üye mal varlığından hak iddia edemez.

Madde 69 (Oy Hakkı): Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakkı vardır. Üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Onursal üyelerin oy kullanma hakkı yoktur.

İlgili Haber

ASKF Rize'de Ali Çelik yeniden başkan seçildi