ASKF Rize'den sözünü tutmayan Yazıcı'ya hediye

TAKİP ET

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi tarafından düzenlenen iftarda, 5 yıl önce Ekrem Orhon sahası için yenisi yapılmadan eskisinin yıkılmayacağı sözünü veren Hayati Yazıcı'ya hediye verildi.

İftar yemeğinde ASKF Rize Şube Başkanı Ali Çelik, Rize'de Amatör futbolun merkezi olan Ekrem Orhon stadının 2013 yılında yenisi yapılmadan yıkılmasında başrol oynayan zamanın Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya, yağlı boya tablo yaptırdığı portresini hediye etti.

CUMHURIYET'İN BAKANI'NA GÜVENMİYOR MUSUNUZ?

Ekrem Orhon stadı için yıkılma kararı alındığında yenisi yapılmadan yıkılmasına karşı çıkanlara Yazıcı, "Cumhuriyet'in Bakanı'na güvenmiyor musunuz? Ben söz veriyorum, yeni stad yapılacak." demişti.

Hayati Yazıcı, 5 yıldır sözünün arkasında durmadığı gibi, ASKF'nin Yazıcı'ya teşekkür mahiyetinde bir de tablo hediye etmesi spor çevrelerinin tepkisini çekti.

Türkiye'de il merkezinde amatör futbol için stadı bulunmayan tek yer olan Rize'de stadın yıkımının baş sorumlusuna ASKF tarafından tablo ile teşekkür edilmesi tuhaf karşılandı.

TOPRAK: "TUZ KOKTU"

Rize ASKF'nin 16 yıl başkanlığını yapmış olan ve 'Onursal Başkan' sıfatı taşıyan Sedat Toprak, "Orta Caminin, ayrıca Taşlıdere ve Güneysu çay fabrikalarının yıkılması kararını alanları da bulup plaket verebilirler. Artık tuz kokmuştur." dedi.

Toprak, Türkiye'de bir il merkezinden ilçeye, Hakkari'den Yüksekova'ya hasta nakledildiğinin bilindiğini, Rize il merkezinden de ilçelere antrenman ve maçlar için sporcular nakledildiğini belirterek, "Türkiye'de bunun başka bir örneği yoktur." diye tepkisini ortaya koydu.

SÜRÜCÜ: "1 TABLO YETMEZ!"

Rize ASKF'nin eski genel başkanlarından Sabri Sürücü ise Rize il merkezindeki tek amatör sahanın yıkılıp yenisinin yapılmamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bir tablo yetmez; Hasan Karal'ın, Halil Bakırcı'nın, Hikmet Ayar'ın da tablolarını yaptırıp teşekkür edilmelidir. Ekrem Orhon stadının yıkılmasında onların da emeği yadsınamaz" diye konuştu.

Haber: Deniz VARLI