ASKF'de Çelik yeniden başkan: Seçim yargıya taşınıyor

TAKİP ET

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi'nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da mevcut başkan Ali Çelik, yeniden başkan seçildi. Rakibi Bilal Karafazlıoğlu ise usulsüzlük olduğunu iddia ettiği seçimleri yargıya taşıyacağını açıkladı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü salonunda yapılan Rize ASKF Olağanüstü Genel Kurulunda 99 oy alan mevcut başkan Ali Çelik yeniden başkan seçilirken, diğer aday Bilal Karafazlıoğlu 69 oy alabildi.

Divan Başkanlığa Şafak Tatoğlu, divan üyeliklerine ise Mehmet Emin Ayhan, Metin çalışkan ve Halil İbrahim Uzun’un oy birliğiyle seçildiği Olağanüstü Genel Kurul, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

168 delegenin katıldığı kongrede iki liste yarıştı. Seçim sonucunda mevcut başkan Ali Çelik 99 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Bilal Karafazlıoğlu ise 69 oy aldı ve seçimi kaybetti.

Ali Çelik’in Başkanlığındaki Rize ASKF Yönetiminde M. Emin Ayhan, Rıfat Özer, Halit Ak, Yaşar Papaker, Metin Çalışkan, Muhammet Tepegöz, Kemal Keskitoğlu, Şafak Tatoğlu, Ender Yılmaz,  Ö. Lütfü Kocapiri yer aldı.

Yedek Üyeler ise Okak Kuk, Engin Albardak, Musa Gör, Yusuf Yıldırım, Mehmet Yılmaz ve Ali Kalaycı’dan Denetleme Kurulu Asil Üyeleri S. Mahmut Aykın, Murat Yılmaz ve Seyit Balcı’dan, Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri Hasan Çelik, Burhan Yanık ve Mustafa Dilmaç’tan, Onur üyeleri M. Kemal Arıcı, Doğan İnce ve Alaattin Torlak’tan, Üst Kurul delegeleri ise Ali Çelik, Rıfat Özer, Sebahattin Çepni, Ömer Köseoğlu, Halit Ak, Esat Yılmaz, Şafak Tatoğlu, Fatih Bülbül, Halit Tuzcu ve Köksal Yılmaz’dan oluştu.

KARAFAZLIOĞLU YARGIYA GİDİYOR

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi'nin Olağanüstü Genel Kurula gidilmesini sağlamasına rağmen, yapılan olağanüstü genel kurulda seçimi kaybeden başkan adayı Bilal Karafazlıoğlu, seçimlerin şaibeli olduğu gerekçesiyle yargıya başvuracağını açıkladı.

Seçimlerin ardından Karafazlıoğlu, gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ASKF Yönetiminin seçim öncesi sahte üyeler yaparak, bu üyelere genel kurulda oy kullandırttığına vurgu yaptı ve konuyu yargıya taşıyarak üye olmayan kulüpleri üye gibi gösteren ve delegelerini oy kullandıran kişiler ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İşte Başkan Adayı Karafazlıoğlu’nun sosyal medyadaki paylaşımı:

20 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Rize ASKF seçimleri maalesef etik kurallara tüzük ve seçim mevzuatına uygun şekilde yapılmadı.

ASKF Olağanüstü kongre kararı aldıktan sonra geriye dönük olarak dokuz kulübü tüzüğe aykırı bir şekilde üye yapmış ve bu kulüpler adına isimleri delege listesine eklemiştir. Listeleri aldığımızda bu kulüplerin üyelikleri, delegeleri ve diğer bazi kulüplerin delegeleri hakkında Rize Dernekler İl Müdürlüğüne müracaat ederek incelenmesini talep ettik. Bu başvurumuza Dernekler İl Müdürlüğü tarafından üyeliklerinin divan tutanaklarında bulunmadığı yönünde karar çıktı. Hatta iki kulüp böyle bir üyeliğinin olmadığını bildirmesine rağmen seçim listesi yeniden düzenlenerek ikinci bir liste yapıldı.

Kendilerine defalarca bunun tüzüğe aykırı bir durum olduğunu düzeltmemeleri halinde yargıya taşıyacağımızı söylememize rağmen düzeltilmedi. Bu delegelerin bir çoğunun aynı yöreden olması da manidar. Böyle bir adaletsizlik ve usulsüzlük karşısında 23 doğal 24 de usulsüz bir şekilde yapılan delege karşısında seçime girdik. 46 kulüpten 23 kulüp bize güvenerek oy verdi. Fakat doğal olarak seçimi kaybettik.

Türkiye genelinde hemen her ASKF Tüzüğünde seçim kaybetme korkusundan doğal delegelik gibi, eşitlik ilkesine aykırı bir durum mevcut. Bunu da yetkili mercilere ileteceğimizin bilinmesini istiyorum.

Bütün uyarılarımıza rağmen üye olmayan kulüpleri üye gibi gösteren ve delegelerini oy kullandıran, ayrıca bu kulüpleri uyarmamıza rağmen delegelerini oy kullandıran kişiler ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum.